Tortillas Met Groene Groenten En Esfenaj
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Tortilla’s met groene groenten en esfenaj

Deze zachte taco vul je met esfenaj, groene groenten en een dressing van dille en mosterd. Esfenaj is van oorsprong een Perzisch recept. Wij maken deze spread zelf van hummus, amandelen en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met de groene groenten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten dille-mosterd dressing
Ingrediënten esfenaj
Ingrediënten tortilla’s

Recept tortilla’s met groene groenten en esfenaj

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
30 min
1
Mix met een garde de mosterd met het citroensap en de honing. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Meng het geheel tot een gladde dressing. Hak de dille fijn en voeg deze toe aan de dressing.
2
Rooster de amandelen in een droge pan totdat ze lichtbruin kleuren. Houd een handje apart ter decoratie en hak deze fijn. Mix de rest in een blender fijn tot amandelmeel.
3
Voeg daarna de hummus, verse kruiden, babyspinazie en het citroensap toe. Mix dit tot één geheel. Garneer de esfenaj met de overgebleven verse kruiden.
4
Snijd de komkommer in blokjes en de sugarsnaps over de lengte in dunne reepjes. Halveer de avocado en snijd in plakjes.
5
Verwarm de tortillawraps kort in de pan en draai halverwege om.
6
Haal de tortillawraps uit de pan en besmeer het midden met 1 el esfenaj en leg daarop plakjes avocado, komkommer en sugarsnaps.
7
Sprenkel wat dressing over de tortilla, verdeel de stukjes amandelen eroverheen en top af met wat verse koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via