

Krokantje rijstblokjes, frisse avocado, romige spize zalm en pittige wasabi parels: dit feestelijke hapje tikt alle smaakpapillen aan! De zalm brengen we op smaak met sriracha mayonaise, sojasaus en bieslook, waardoor die lekker spicy wordt. Perfect voor bij de romige en frisse avocado van EAT ME!
Een geliefd ingrediënt in tal van gerechten is de avocado. Of je nu je brood ermee belegt, het gebruikt als basis voor een zelfgemaakte guacamole, verwerkt in een frisse salade of gebruikt in een borrelhapje: avocado is een alleskunner in de keuken! De avocado is te herkennen aan de groene, roodbruine of bijna zwarte schil die een beetje gebobbeld is. Zodra je de avocado voorzichtig doormidden snijdt, zie je de pit en het zachte vruchtvlees. Het is soms moeilijk om te zien wanneer een avocado rijp is, maar wanneer hij zacht aanvoelt en het steeltje bovenaan gemakkelijk eraf komt, is de avocado rijp. Je kan de kleur van de plek onder het steeltje checken: is deze heldergroen, dan is de avocado perfect! Nog makkelijker is om te kiezen voor de avocado’s van EAT ME. Dankzij de sticker weet je direct dat je avocado rijp is en kan je hem nog dezelfde dag eten!
Heb je avocado’s in huis gehaald voor het kerstdiner, maar heb je eigenlijk geen idee wat je ermee kan doen? No worries, wij hebben genoeg recepten met avocado voor je klaarstaan! Kies bijvoorbeeld als start voor het kerstdiner deze crispy rice met spicy zalm sashimi of deze heerlijke avocado tartaar met granaatappel, burrata, pruimtomaten en groene pesto. Heerlijk fris en beide gerechten barsten van de diverse smaken! Ook lekker is deze koningsoesterzwam carpaccio met guacamole. De zelfgemaakte guacamole zorgt voor een romige basis en past perfect bij de smaak van koningsoesterzwam. Lekker met een vleugje limoen, frisse peterselie en wat rode peper.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment