In samenwerking met:
Crispy Rice Met Spicy Zalm Sashimi3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Crispy rice met spicy zalm sashimi

Krokantje rijstblokjes, frisse avocado, romige spize zalm en pittige wasabi parels: dit feestelijke hapje tikt alle smaakpapillen aan! De zalm brengen we op smaak met sriracha mayonaise, sojasaus en bieslook, waardoor die lekker spicy wordt. Perfect voor bij de romige en frisse avocado van EAT ME! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Crispy rice met spicy zalm sashimi

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 30min
Kookmodus
1
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat volledig afkoelen. Druk de rijst stevig uit in een met bakpapier beklede vierkante schaal. Dek af en laat minimaal 1 uur opstijven in de vriezer.
2
Snijd de rijst in kleine blokjes of rechthoekjes. Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C. Frituur de rijstblokjes in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
3
Snijd de zalm in kleine blokjes. Snijd de bieslook fijn. Meng de zalm met de sriracha mayonaise, sojasaus en bieslook. Houd wat bieslook achter de hand voor de garnering.
4
Snijd de avocado rondom de pit door. Draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in dunne plakjes.
5
Beleg elk rijstblokje met plakjes avocado en een lepel spicy zalm sashimi. Garneer met zwarte sesamzaadjes, wasabiparels en overige bieslook.

Aan de slag met romige avocado 

Een geliefd ingrediënt in tal van gerechten is de avocado. Of je nu je brood ermee belegt, het gebruikt als basis voor een zelfgemaakte guacamole, verwerkt in een frisse salade of gebruikt in een borrelhapje: avocado is een alleskunner in de keuken! De avocado is te herkennen aan de groene, roodbruine of bijna zwarte schil die een beetje gebobbeld is. Zodra je de avocado voorzichtig doormidden snijdt, zie je de pit en het zachte vruchtvlees. Het is soms moeilijk om te zien wanneer een avocado rijp is, maar wanneer hij zacht aanvoelt en het steeltje bovenaan gemakkelijk eraf komt, is de avocado rijp. Je kan de kleur van de plek onder het steeltje checken: is deze heldergroen, dan is de avocado perfect! Nog makkelijker is om te kiezen voor de avocado’s van EAT ME. Dankzij de sticker weet je direct dat je avocado rijp is en kan je hem nog dezelfde dag eten!  

Heb je avocado’s in huis gehaald voor het kerstdiner, maar heb je eigenlijk geen idee wat je ermee kan doen? No worries, wij hebben genoeg recepten met avocado voor je klaarstaan! Kies bijvoorbeeld als start voor het kerstdiner deze crispy rice met spicy zalm sashimi of deze heerlijke avocado tartaar met granaatappel, burrata, pruimtomaten en groene pesto. Heerlijk fris en beide gerechten barsten van de diverse smaken! Ook lekker is deze koningsoesterzwam carpaccio met guacamole. De zelfgemaakte guacamole zorgt voor een romige basis en past perfect bij de smaak van koningsoesterzwam. Lekker met een vleugje limoen, frisse peterselie en wat rode peper. 

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Soja
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Mosterd

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via