Bosui pannenkoek
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Bosui pannenkoek

Deze hartige bosui pannenkoek, ook wel geïnspireerd op de Koreaanse pajeon, zit bomvol groenten en smaak. Met kool, wortel en natuurlijk veel bosui krijg je een stevige bite. Serveer ‘m met pittige srirachamayonaise en sojadressing voor dé ultieme umami kick.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

3 personen
Ingrediënten

Bosui pannenkoek

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd 100 gr bosui, de witte kool, rode kool en wortel in dunne reepjes. Meng in een kom de bloem, maïzena, het zout en koud water tot een glad beslag. Voeg de groenten toe en roer goed door.
2
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep 1/3 portie van het mengsel in de pan en druk plat tot een pannenkoek. Bak 4 tot 5 min. per kant, tot de pannenkoek goudbruin en krokant is. Herhaal met het overige beslag.
3
Meng ondertussen de sojasaus met de gochujang tot een simpele dipsaus. Serveer de pannenkoeken met de dipsaus, sojadressing, srirachamayonaise en sesamzaadjes. Snijd de overige bosui in ringen en garneer over de pannenkoeken.

Aan de slag met pannenkoeken!

Hoewel de klassieke pannenkoek met stroop en poedersuiker of een pannenkoek met kaas het altijd goed doet, kan je zoveel meer met pannenkoeken recepten dan je denkt. Je kan ze vullen met diverse groenten om er een goedgevulde avondmaaltijd van te maken, je kan ze flinterdun bakken om er een goddelijk dessert mee te creëren of je kan ze serveren als lunch recept. Genoeg opties dus met een pannenkoek!

Zo gaan we in dit recept voor een bosui pannenkoek, waarbij we de pannenkoek vullen met groenten als witte kool, rode kool, wortel en bosui. Vervolgens toppen we de pannenkoek af met een simpele dipsaus, sojadressing, srirachamayonaise en sesamzaadjes. Het resultaat? Het antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’, namelijk pannenkoeken! Een ander pannenkoek recept met een Aziatische twist is deze okonomiyaki traybake. Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek en in dit recept toveren we hem om tot een makkelijk ovengerecht. Ideaal voor een snelle maaltijd op een drukke doordeweekse avond.

Wat meer groenten in de avondmaaltijd? Ga dan voor deze hartige spinaziepannenkoeken met champignons. We voegen spinazie toe aan het beslag waardoor ze een herkenbare groene kleur krijgen. Zo verstop je ook nog eens de groenten, waardoor moeilijke eters op een verrassende manier tóch die extra groenten binnenkrijgen. Liever pannenkoeken voor het ontbijt of de lunch? Probeer dan eens deze havermelk flensjes met chocopasta en rood fruit. Lekker zoet en perfect met een warme kop thee of koffie. Ook lekker: crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus als afsluiter van een diner. Genoeg mogelijkheden met een basispannenkoek!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?