Gevulde Mango Pannenkoeken2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde mango pannenkoeken

Deze gevulde mango pannenkoeken zijn een frisse en kleurrijke traktatie. Dunne pannenkoeken met een subtiele vanillesmaak worden opgerold met een romige slagroomvulling en mango. Perfect als zomers dessert of als verrassend brucnch gerecht. Serveer met een blaadje munt voor een verfrissende finishing touch.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten

Gevulde mango pannenkoeken

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Meng de bloem, maïzena, suiker en een snufje zout in een kom. Klop de eieren los en voeg toe aan de droge ingrediënten. Voeg de melk en het vanille-extract toe en klop tot een glad beslag. Roer de gele kleurstof erdoor tot het beslag egaal gekleurd is. Laat het beslag 30 min. rusten op kamertemperatuur.
2
Verwarm een pan met de olijfolie. Bak dunne pannenkoeken van het beslag; draai om zodra de bovenkant droog is na zo’n 2 min. Herhaal tot het beslag op is. Laat volledig afkoelen.
3
Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker tot stevige pieken. Schil de mango en snijd in 6 stukken.
4
Verdeel over elke afgekoelde pannenkoek een laagje slagroom en plaats de mango in het midden. Rol strak op en snijd schuin doormidden. Pluk de blaadjes munt en verdeel over de pannenkoeken. Serveer direct.

De lekkerste toetjes met mango

Ben jij ook zo dol op mango? Dat snappen we helemaal! Deze vrucht is namelijk heerlijk fris en ontzettend smaakvol. Je kan het uit het vuistje eten wanneer je de mango in stukken hebt gesneden, maar je kan er nog veel meer mee dan je denkt. Zo kan je het verwerken in heerlijke salade recepten, toevoegen aan je lunch recept maar ook verwerken in tal van toetjes. Laten wij genoeg desserts voor je hebben met mango in de hoofdrol.

Eén van deze recepten is die voor de citroen cheesecakejes met mangosaus. Deze kleine cheesecakes zijn heerlijk zoet én fris tegelijkertijd door de combinatie van citroen en mango. De bodem maken we van knapperige kandijkoek en de vulling is lekker romig.  Omdat het kleine cheesecakes zijn, kan je ze gemakkelijk meenemen naar een picknick. Deze mango passievrucht bars zijn ook lekker van smaak. Je maakt ze met natuurlijke ingrediënten als dadels, amandelen en agavesiroop, waardoor het een gezonder recept is dan andere bars zónder in te leveren op smaak. De mango passievrucht topping maakt het geheel nóg lekkerder.

Op zoek naar een verfrissend recept? Ga dan voor deze regenboog ijsjes! De regenboog ijsjes maken we met een puree van blauwe bessen en een puree van mango. Als laatste voeg je SPA® Fruit Strawberry-Watermelon toe en je hebt 3 verschillende kleuren. Leuk om te maken, nóg leuker om van te genieten. Een ander lekker recept om zeker te proberen is die van de gevulde mango pannenkoeken. We maken kleurrijke pannenkoeken welke we opvullen met een romige slagroomvulling én verse mango voor een fris en sappig eindresultaat.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?