Broccolistamppot Met Hete Kip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Broccolistamppot met hete kip

Stamppotten zien we vaak als typische wintergerechten. Logisch, want veel stamppotten worden gemaakt van wintergroenten als boerenkool of wortel. In dit recept maken we stamppot van broccoli. Dat resulteert in een heerlijke, frisse stamppot met hete kip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broccolistamppot met hete kip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Zet in een pan ruim onder water. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli de laatste 5 min. mee met de aardappelen.
2
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 min. aan.
3
Voeg de blokjes kipfilet toe en bak 5 min. mee. Voeg het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Voeg de chilisaus en ketjap toe. Laat het geheel 5 tot 10 min. doorkoken op laag vuur.
4
Pluk ondertussen de koriander en hak grof. Giet de aardappelen en broccoli af en pureer grof met een stamper. Er mogen nog roosjes broccoli zichtbaar zijn. Meng de crème fraîche door de stamppot.
5
Serveer de stamppot met de hete kip. Maak het geheel af met de gehakte koriander.

Tip: minder pit? Voeg dan ½ tl chilivlokken toe in plaats van een 1 tl.

Stamppot: ook in het voorjaar en de zomer een echte aanrader!

Een stamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat vooral in de winter veel gegeten wordt. Het bestaat uit gestampte aardappelen en groenten, zoals boerenkool of hutspot. Maar wist je dat je ook in de zomer kunt genieten van een heerlijke stamppot? Een zomerstamppot is lichter en frisser dan een winterse stamppot en bevat vaak veel verse groenten en kruiden.

Een voorbeeld van een zomerstamppot is een stamppot die je maakt van zoete aardappel. In deze zomerstamppot met kipsaucijsjes verwerken we naast zoete aardappel ook knolselderij. Het zoete van de aardappel is ontzettend lekker in combinatie met het aardse en nootachtige van de knolselderij. Maak het op smaak met rozemarijn en ras el hanout kruiden en voeg groene appel toe voor het frisse. De rucola en pijnboompitten maken jouw stamppot compleet!

Een ander voorbeeld is een stamppot met waterkers, geitenkaas en rundervink. Deze stamppot is heerlijk licht en vol van smaak. De waterkers is in de lente het lekkerst qua smaak en heeft een mosterdachtige smaak. Je hebt voor dit recept maar 6 verschillende ingrediënten nodig. Een ideale stamppot voor op een zonnige lentedag.

Ben je op zoek naar een stamppot met vis? Maak dan deze romige ovenschotel met koolvis en rucola. Doordat er aardappelpuree aan toe wordt gevoegd, is het een leuke variant op de klassieke stamppot. Lekker met de roomsaus en ontzettend smaakvol doordat je er wat paprikapoeder aan toevoegt.

Een zomerstamppot is een gezonde en makkelijke maaltijd die perfect is voor een zomerse avond. Varieer met verschillende groenten en kruiden en ontdek jouw favoriete zomerstamppot!

Op zoek naar meer gezonde recepten voor het avondeten? Bekijk de gezonde recepten op Eatertainment!

Wat is hete kip?

Hete kip is, zoals de naam al doet vermoeden, kip die heet wordt gemaakt het kruiden. Oftewel: kip met pit! In dit recept baken we de kipfilet in paprikapoeder en chilivlokken. Daar voegen we chilisaus en ketjap aan toe voor een heerlijk sausje.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?