5x gezonde tussendoortjes
Lifestyle

7x gezonde tussendoortjes

Heb jij ook wel eens lekkere trek? Het liefste gaan we dan voor snoep, chocolade, chips of andere lekkere snacks. Helaas zijn dit vaak geen gezonde opties. Maar wie zegt dat gezonde tussendoortjes niet net zo lekker zijn? Tussendoortjes kun je makkelijk zelf maken, meenemen voor onderweg of bewaren voor een later moment. Wij hebben 5 heerlijke bewuste tussendoortjes voor je op een rij gezet die je lekkere trek stillen.

5x gezonde tussendoortjes

Gezonde snackreep met avocado, chocolade & banaan
Wil je toch graag chocolade? Ga dan voor deze snackreep met avocado, chocolade en banaan. Door de avocado en banaan is de onderste laag heerlijk romig. Top het geheel af met toppings naar keuze, bijvoorbeeld kokosrasp, noten of cranberry’s.

5x gezonde tussendoortjes

Mueslirepen met abrikozen en pompoenpitjes
Mueslirepen kun je makkelijk zelf maken. Tevens kun je afwisselen met de ingrediënten en toppings. In deze variant gebruiken we abrikozen en pompoenpitjes. Maak de mueslirepen in het weekend en je kunt de hele week van de repen snacken. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze ook prima invriezen.

5x gezonde tussendoortjes

Bananenbrood met avocado hangop
Bananenbrood, wie kent het niet. Je kunt er alle kanten mee op. Probeer bananenbrood bijvoorbeeld met avocado hangop! De hangop is makkelijk te maken met maar drie ingrediënten: avocado, Griekse yoghurt en honing.

5x gezonde tussendoortjes

Spaghetti cupcakes
Cupcakes hoeven niet zoet te zijn! Deze spaghetti cupcakes zijn supermakkelijk om te maken en staan binnen 30 minuten op tafel. De cupcakes zijn erg leuk om zelf te maken, maar ook zeer geschikt om samen met kinderen te maken voor een verjaardag of schooldiner!

5x gezonde tussendoortjes

Zoete courgettekoekjes
Ben jij al bekend met courgettekoekjes? Deze koekjes zijn een gezondere variatie op veel andere zoete koekjes. Ze worden vaak gemaakt met kaas en verschillende kruiden, maar wij geven er een lekkere twist aan met havermout en courgette.

6x gezonde tussendoortjes

Frambozen bliss balls
Bliss balls: een ideaal én verantwoord tussendoortje. Deze voedzame snack is makkelijk mee te nemen, dus handig voor onderweg. De frambozen bliss balls heb je binnen no-time gemaakt en ze zijn ook nog eens superlekker. Perfect voor de zoete trek!

Snelle havermoutkoeken

Met maar 4 ingrediënten maak je thuis zelf deze heerlijke havermoutkoeken! Je hebt er banaan, pindakaas, grove havervlokken, blauwe bessen én 25 minuutjes van je tijd voor nodig. Kan je daarna lekker genieten van deze heerlijke zelfgemaakte koeken!

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via