5x gezonde tussendoortjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zoete courgettekoekjes met gember en sinaasappel

Je hebt er vast al wel eens van gehoord; courgettekoekjes. Een heerlijk tussendoortje wat vaak als hartig gerechtje wordt bereid. Ze worden veelal gemaakt met kaas en diverse kruiden, maar wij doen het net even anders. Ons recept van zoete courgettekoekjes met gember en sinaasappel is een heerlijk variatie op de originele variant.

Foodie Eefje van EEFSFOOD leerde je in een online workshop heerlijke courgettekoekjes maken. Check de workshop op onze Instagram.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept zoete courgettekoekjes met gember en sinaasappel

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
50 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Doe de boter in een mengkom en klop 2 min. los met een handmixer. Voeg beide suikers toe en een snufje zout, mix door elkaar. Voeg dan al mixend op een lage stand het ei toe.
2
Als het een egaal mengsel is voeg je de havermout, courgette, gember en sinaasappelrasp toe. Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en baking soda en voeg dit als laatst toe. Meng door elkaar tot een mooi (zacht) deeg ontstaat.
3
Schep met een ijsschep of eetlepel 12 bollen van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bollen zit. Zet de bakplaat 20 min. in de koelkast. Past dit niet? Zet de hele kom met deeg dan 35 minuten in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 190°C.
5
Bak de koekjes vervolgens gaar en goudbruin in ca. 15 min. Laat de koekjes afkoelen totdat de randen knapperig zijn en de rest zacht en lekker smeuïg. Bewaar ze in een afgesloten pot of blik (al zijn ze vers natuurlijk het allerlekkerste).

Tip: je kunt de koeken op een later moment nog even oppiepen door ze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200℃ te leggen.

Meer heerlijke recepten om te proberen

Er zijn nog genoeg andere recepten om te proberen! Of je nu gaat voor lasagne recept of romige risotto recept voor het avondeten, smakelijke lunch recept of bananenbrood recept voor het ontbijt, we helpen je graag een handje door de vraag ‘Wat eten we vandaag?‘ te beantwoorden. Laat je inspireren en ontdek recepten van Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via