Bananenbrood
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Bananenbrood met toppings van Food by Sann

Gezond voedzaam bananenbrood op basis van amandelmeel en havermeel. Een heerlijk simpel recept dat perfect is als gezonde snack. Het bananenbrood is glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers. Dit heerlijke recept is ontwikkeld door Sanne van Food by Sann. Meer weten over Sanne? Lees verder onder het recept!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Sanne van Food by Sann

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten bananenbrood
Topping fruit-kwark
Topping muesli-kwark
Topping pecan-hazelnootpasta
Extra benodigdheden

Recept bananenbrood met toppings van food by sann

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Prak 3 bananen en meng deze met de eieren, vanille aroma en maple syrup. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens met een vork ook het amandelmeel, havermeel, kaneel en een snuf zout er doorheen. Voeg als laatste de baking soda en het citroensap toe.
2
Bekleed het cakeblik met bakpapier. Schenk het beslag in het cakeblik. Snijd de overgebleven banaan in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Bak 45 min. op 175°C goud bruin. Laat ongeveer 30 min. afkoelen.

Hoe lang kun je bananenbrood bewaren?

Je hebt een heerlijk bananenbrood gebakken, maar dit eet je natuurlijk niet in één keer op. Hoe lang kun je het bewaren én hoe bewaar je bananenbrood? Bananenbrood kun je 5 dagen op kamertemperatuur bewaren buiten de koelkast. Zorg er wel voor dat het goed en luchtdicht verpakt is. Wanneer je het invriest kun je het tot wel 4 maanden bewaren. Tip: snijd en verpak het in plakjes voordat je het in de vriezer stopt, zo heb je gemakkelijke porties!

Hoe lang moet bananenbrood in de oven?

Bananenbrood moet je voor ongeveer 45 minuten in de oven zetten. Voordat je het uit de oven haalt, is het raadzaam om er altijd met een satéprikker in te prikken om te kijken of het bananenbrood gaar is.

Meer ontbijt inspiratie

Banaan is een van de meest gebruikte fruitsoorten voor bij het ontbijt. Naast dit overheerlijke bananenbrood kun je ook kiezen voor bananen pannenkoeken, een smoothie met banaan of havermout met banaan. Ontdek de lekkerste pannenkoek recepten op de pagina!

Ontmoet Food by Sann

Hi! Mijn naam is Sanne van Lierop, beter bekend als Food by Sann. Dagelijks deel ik inspiratie om mijn Instagram & blog voor gezonde glutenvrije & lactosevrije recepten. Door het delen van inspiratie voor recepten wil ik het mensen makkelijk maken om voedzaam, glutenvrij, lactosevrij, geraffineerd suikervrij en vega(n) te eten. Ik ben geen chef van beroep en daardoor zijn alle recepten makkelijk te maken en ook de ingrediënten zijn gewoon in de supermarkt verkrijgbaar!

5 februari 2022 vind je mij in Albert Heijn Limburglaan in Eindhoven en laat ik je het bananenbrood proeven! Meer weten? Bekijk deze pagina.

Bananenbrood
Bananenbrood

Let op: onderstaande voedingswaarden en allergieën zijn exclusief toppings. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Lupine
  • Sulfiet
  • Ei
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via