andijviestamppot_met_haring
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Andijviestamppot met gebakken haring en kerrie

Een verrassende, maar superlekkere combinatie: andijviestamppot met gebakken haring. Haring kennen we vooral met uitjes uit het vuistje bij de viskraam, maar dit visje is gebakken ook heel lekker. De gepofte quinoa geeft de haring een nootachtige touche.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept andijviestamppot met gebakken haring en kerrie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze in 15 tot 20 min. gaar. Kluts het ei in een diep bord. Meng in een ander diep bord de bloem met het kerriepoeder en vul een 3e bord met de gepofte quinoa.
2
Paneer de haring door hem achtereenvolgens door het bloem-kerriemengsel, het ei en de gepofte quinoa te halen.
3
Verwarm de helft van de boter in een pan. Bak hierin de haring ca. 4 min. aan iedere kant tot het paneerlaagje knapperig wordt.
4
Giet de aardappelen af en voeg de melk en de andere helft van de boter toe. Stamp het geheel tot een gladde puree en schep de andijvie door.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via