In samenwerking met:
Gewokte andijvie met zoete aardappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gewokte andijvie met zoete aardappel

Een kleurrijke maaltijd! Door de andijvie te wokken behoudt het de voedingsstoffen. Lekker in combinatie met de zoete aardappelfrietjes. De pijnboompitten en zongedroogde tomaten maken het geheel helemaal af. Eet smakelijk!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gewokte andijvie met zoete aardappel

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zongedroogde tomaten over de lengte door de helft.
2
Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel hier 2/3 van de olijfolie over en breng op smaak met peper en zout. Plaats 20 min. in de oven.
3
Verhit ondertussen een wok met de overige olijfolie en bak de spekreepjes 5 min. Voeg de andijvie toe en wok nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verhit een droge pan en rooster de pijnboompitten goudbruin.
5
Verdeel de zoete aardappelfriet en andijvie over de borden. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en zongedroogde tomaten.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de spekjes door halloumi.

Waarom je vaker groenten zou moeten wokken!

Groenten wokken is een uitstekende manier om voedzame maaltijden te bereiden om verschillende redenen:

  1. Behoud van voedingsstoffen: wokken op hoge temperatuur gedurende een korte periode behoudt meer voedingsstoffen in groenten in vergelijking met langdurig koken. Omdat de bereidingstijd kort is, blijven vitaminen en mineralen beter behouden.
  2. Knapperigheid en textuur: door groenten te wokken behouden ze hun natuurlijke knapperigheid en textuur. Dit voorkomt dat de groenten papperig worden.
  3. Snelheid en efficiëntie: wokken is een snelle kookmethode. De hoge temperatuur en de beweging van de ingrediënten in de wok zorgen ervoor dat de groenten snel gaar zijn. Dit maakt het ideaal voor drukke dagen.
  4. Smaakbehoud: door de korte bereidingstijd behouden groenten meer van hun natuurlijke smaak. Ze behouden hun eigen karakter en kunnen gemakkelijker andere smaken en kruiden absorberen.
  5. Minimaal gebruik van vet: wokken vereist meestal slechts een kleine hoeveelheid olie of vet. Dit maakt het een gezonde kookmethode, omdat het de inname van overtollige calorieën beperkt.
  6. Variatie en creativiteit: wokken biedt veel ruimte voor variatie. Je kunt verschillende groenten combineren, samen met proteïnebronnen zoals tofu, kip of garnalen. Hierdoor kun je steeds nieuwe smaakcombinaties proberen.
  7. Minder kans op overkoken: omdat wokken zo’n snelle kookmethode is, is er minder kans op het per ongeluk te lang koken van groenten. Ze behouden hun levendige kleur en smaak.
  8. Minder afwas: wokken vereist meestal maar één pan, wat betekent dat er minder afwas is na het koken.

Al met al is groenten wokken een snelle, gezonde en smakelijke manier om meer groenten in je dieet op te nemen en biedt het veel mogelijkheden voor culinaire creativiteit. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle wokmaaltijd met garnalen of de beef teriyaki.

Meer zoete aardappel gerechten

Ben je na dit gerecht fan geworden van zoete aardappel? Bekijk dan onze andere zoete aardappel recepten. Je kan namelijk veel variëren met zoete aardappel, wat zorgt voor verschillende soorten gerechten die zeker het proberen waard zijn!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via