In samenwerking met:
Gewokte Andijvie Met Rode Pesto Kip 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gewokte andijvie met rode pesto-kip

Veel mensen denken dat je andijvie alleen in stamppot kan verwerken, maar niets is minder waar! Van deze groente kan je ook een heerlijke salade maken, of kies ervoor om de andijvie te wokken zoals in dit recept. Lekker met de romige aardappelpuree en rode pesto-kip.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gewokte andijvie met rode pesto-kip

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Rasp de manchego op een fijne rasp. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de manchego door de puree.
2
Verhit ondertussen een pan met de helft van de olijfolie en bak de kipfiletblokjes met de rode pesto in 7 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een wok met de overige olijfolie en wok de andijvie met de helft van de pijnboompitten 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de overige pijnboompitten in een andere, droge pan.
4
Verdeel de aardappelpuree en andijvie over de borden en leg de kip erop. Garneer met de rest van de pijnboompitten.

Tip: vervang de manchego door oude kaas.
Tip: vervang de kipfilet door vegetarische kipstuckjes.

Variëren met andijvie

Andijvie, een knapperige en smaakvolle bladgroente en nauw verwant aan de witlof, biedt talloze mogelijkheden in de keuken. De groente is vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar, hierdoor je eigenlijk elke dag wel genieten van het groene bladgewas! Andijvie is rijk aan vitamine A en C is bevat ook nog eens mineralen als calcium, ijzer en kalium. Denk daarom ook aan andijvie als je jezelf de vraag stelt wat eten we vandaag? vanwege de goede voedingsstoffen. Er is namelijk genoeg keuze voor recepten met andijvie.

Een eenvoudig en klassiek recept is gestoofde andijvie, waarbij de bladeren kort worden gesauteerd met knoflook, olijfolie en een snufje nootmuskaat. Voor een hartige twist kan je andijvie verwerken in een quiche met oude kaas. Een heerlijke quiche die naast andijvie gevuld wordt met vegetarisch gehakt en natuurlijk lekker veel kruiden. Of maak een heerlijke andijviestamppot met walnoten en een kaasgehaktbal of deze snelle andijviestamppot met spekjes en komijnekaas. Een lichte en gezonde optie is een andijviesalade met appel, walnoten en een frisse vinaigrette.

Andijvie leent zich ook goed voor soepen. Een pittige andijviesoep met aardappelen en bouillon biedt warmte en voedzaamheid. In de Italiaanse keuken is de combinatie van andijvie met witte bonen en tomatensaus populair. Ook een heerlijk Italiaans maaltje: tortellini met roerbakandijvie. Een ontzettend snelle maaltijd met lekker veel groenten!

Voor een vegetarische optie kan je andijvie wokken met champignons en sojasaus, geserveerd over noedels of rijst. De veelzijdigheid van andijvie maakt het mogelijk om zowel eenvoudige als complexe gerechten te creëren, waardoor het een waardevol ingrediënt is in de keuken voor diegenen die op zoek zijn naar gezonde en smaakvolle maaltijden.

Recepten met pesto

Ben jij ook zo dol op het gebruik van pesto door je recepten? Bekijk dan eens de lekkerste pasta pesto recepten! Kies bijvoorbeeld voor de pasta pesto met gebakken feta.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via