Indische andijviestamppot met gehaktballen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Indische andijviestamppot met gehaktballen

Indische andijviestamppot met gehaktballetjes in ketjapsaus is een verrassende twist op een klassieke andijviestamp. Het romige stamppot recept krijgt extra smaak door de ketjap, terwijl de gehaktballetjes in een zoete ketjapsaus het gerecht compleet maken. Een heerlijk bord comfort food met een vleugje Azië.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept indische andijviestamppot met gehaktballen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook in 15 min. gaar. Giet het water af. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Pel en snijd de knoflook fijn.Voeg ½ van de ongezouten roomboter, de kookroom, ½ van de knoflook, 30 ml ketjap en wat peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg de andijvie in delen toe en roer goed door.
2
Voeg ½ van de ongezouten roomboter, de kookroom, ½ van de knoflook, 30 ml ketjap en wat peper en zout toe aan de aardappelen. Roer dit goed door elkaar. Voeg de andijvie in delen toe en roer goed door.
3
Maak ondertussen de gehaktballen. Meng het gehakt met de overige knoflook en 15 ml ketjap. Voeg het ei en paneermeel toe en kneed goed door. Breng verder op smaak met de sambal, peper en zout. Verdeel het gehakt in 8 porties en draai hier gehaktballetjes van.
4
Verwarm de overige ongezouten roomboter in een pan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 10 min. totdat ze gaar zijn. Voeg de overige ketjap toe en laat dit voor 3 min. inkoken.
5
Serveer de Indische andijviestamppot met de gehaktballetjes, ketjapsaus en gebakken uitjes.

Heerlijke stamppotten voor iedere avond

Stamppotten zijn al eeuwenlang een geliefd gerecht in Nederland. Deze eenvoudige en voedzame maaltijd bestaat uit een basis van gestampte aardappelen gecombineerd met groenten en vaak een stukje vlees. Hoewel traditioneel, blijft de stamppot populair dankzij de eindeloze variaties die je ermee kunt maken en zijn we vooral in de winter dol op deze lekkere recepten!

De boerenkoolstamppot is ongetwijfeld de grote favoriet van velen. Met rookworst en een beetje jus is dit gerecht onlosmakelijk verbonden met koude winterdagen. Ook hutspot, een stamppot gemaakt van aardappelen, wortelen en uien, mag niet ontbreken. Deze klassieker heeft een rijke geschiedenis en wordt vaak geserveerd met een malse gehaktbal. Stamppotten zijn niet alleen klassiek, maar ook veelzijdig. Denk aan een stamppot met zoete aardappel en spinazie, een lichtere variant die perfect past bij een gezondere levensstijl. Of probeer eens een andijviestamppot met spekjes en een vleugje mosterd voor een pittige twist.

Voor wie geen vlees eet, zijn er ook heerlijke vegetarische stamppotten. Een stamppot met pompoen, geitenkaas en walnoten biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Of wat dacht je van een stamppot met bloemkool en een crumble van oude kaas?

Stamppotten lenen zich uitstekend voor experimenten. Voeg kruiden toe, vervang aardappelen door knolselderij of probeer een exotische variant met kokosmelk en kerrie. Zo creëer je jouw unieke versie van dit klassieke gerecht. Of wat dacht je van een bietenstamppot met geitenkaas en rucola?

Of je nu kiest voor een traditionele boerenkoolstamppot of een moderne twist, stamppotten blijven een favoriet tijdens koude dagen. Het is een maaltijd die warmte, smaak en nostalgie samenbrengt in één bord. Smakelijk! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via