In samenwerking met:
Tortellini met roerbak andijvie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tortellini met roerbakandijvie

Probeer deze heerlijke combinatie van tortellini en roerbakandijvie voor een snelle en smaakvolle maaltijd. De zachte en gevulde pasta wordt gecombineerd met knapperige en licht bittere andijvie, waardoor een perfecte balans ontstaat. Een eenvoudig gerecht van DekaMarkt dat binnen no-time op tafel staat en vol van smaak is.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept tortellini met roerbakandijvie

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de helft van de broccoli in kleine roosjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten goudbruin.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 3 min. beetgaar. Haal uit de pan en kook de tortellini in het vocht van de broccoli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Snijd de andijvie fijn. Verhit een pan met de olijfolie en bak de andijvie 3 min. tot deze begint te kleuren. Voeg de broccoli, tortellini, chilivlokken en olijfolie extra vierge pesto toe en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Tip: maal de overige broccoli fijn tot een broccoli rijst.

Tip: om tijd te besparen kan je ook gesneden andijvie gebruiken.

Tortellini: een echte Italiaanse klassieker

Tortellini is een soort gevulde pasta in de vorm van kleine ringen of knoopjes. Het wordt traditioneel gemaakt van pastadeeg gevuld met een mengsel van vlees, kaas of groenten. De oorsprong van tortellini is te vinden in de Italiaanse regio Emilia-Romagna, met name in de stad Bologna. Legenden vertellen dat de vorm van tortellini geïnspireerd is op de navel van Venus.

Tortellini kan op verschillende manieren bereid worden en is veelzijdig in de keuken. Een klassiek recept is Tortellini in Brodo, waarbij de pasta wordt geserveerd in een rijke bouillon. Daarnaast zijn er talloze mogelijkheden om tortellini te combineren met sauzen, zoals tomatensaus, roomsaus of pesto. Je kunt het ook in ovenschotels gebruiken of toevoegen aan salades voor een extra smaakdimensie.

Een heerlijk recept met tortellini is bijvoorbeeld Tortellini Alfredo, waarbij de pasta wordt geserveerd met een romige kaassaus en verse kruiden. Of je kunt kiezen voor een tomatensaus met gehaktballetjes en tortellini voor een hartige maaltijd. Wist je dat je tortellini ook goed kunt verwerken in een soep? Maak bijvoorbeeld eens deze tomatensoep met tortellini.

Een groente vol met voedingsstoffen

Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Het heeft knapperige bladeren en is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine A en C, foliumzuur en vezels. Andijvie kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. In salades voegt het een frisse en knapperige textuur toe, terwijl het koken de bitterheid verzacht. Het wordt vaak gestoofd, geroerbakt of in soepen en stoofschotels verwerkt. Andijvie is veelzijdig en kan goed gecombineerd worden met verschillende smaken en ingrediënten. Het is een gezonde keuze voor een voedzame maaltijd en kan zowel als bijgerecht of hoofdingrediënt dienen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via