Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Andijviestamppot met een Spaanse twist

Typische Hollandse kost in een Spaans jasje! De knapperige andijvie en de plakjes chorizo voegen én verrassende smaken én verschillende texturen toe aan dit gerecht. Dit wordt zeker genieten bij iedere hap! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Andijviestamppot met een Spaanse twist

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Snijd de chorizo in dunne plakken. Rasp de helft van de manchego op een grove rasp en snijd de andere helft in dunne repen.
2
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 3 cm, spoel af onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 min. gaar. Giet af.
3
Stamp de aardappelen, andijvie en geraspte manchego met de pureestamper tot een grove puree. Roer de Verstegen mix voor Andijviestamppot en zongedroogde tomaten met de olijfolie van de gedroogde tomaten door de stamppot.
4
Verwarm ondertussen een pan en bak de chorizo in 9 min. krokant.
5
Verdeel de Spaanse andijviestamppot over de borden en schep de chorizo over de stamppot. Verdeel als laatste de gesneden manchego over de stamppot en serveer.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via