Rollade Uit De Slowcooker Met Sinaasappel Rozemarijnsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Rollade uit de slowcooker met sinaasappel-rozemarijnsaus

Rollade een uitdaging om te bereiden? Met de slowcooker is dat verleden tijd! Doordat het langzaam en stap voor stap gegaard wordt in de slowcooker, wordt het vlees allesbehalve droog. En dat is precies wat we verwachten bij een lekkere rollade! Geen slowcooker? Bekijk de tip onder het recept, want ook de oven kan het werk voor je doen gelukkig.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rollade uit de slowcooker met sinaasappel-rozemarijnsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 30min
Kookmodus
1
Pel de ui en snijd in grove stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Ris de takjes rozemarijn.
2
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en rozemarijn 3 min. aan tot de uien glazig zijn. Snijd ondertussen de appels in kleine blokjes.
3
Schep de uien, knoflook en rozemarijn samen met de appel in de slowcooker. Zet deze alvast op stand ‘low’.
4
Bak de rollade aan alle kanten aan in dezelfde koekenpan. Pers intussen het sap uit de sinaasappel. Leg de rollade op de uien in de slowcooker.
5
Blus de koekenpan af met het sinaasappelsap en de kippenbouillon. Voeg vervolgens toe aan de slowcooker en zet deze 6 uur op stand ‘low’.
6
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de rollade uit de slowcooker en plaats op een met bakpapier beklede bakplaat met bakpapier. Zeef het vocht boven een steelpan. Kook het vocht in tot ongeveer 1/3.
7
Bestrijk de rollade met de helft van de saus en bak 8 tot 10 min. in de oven. Serveer de rollade met de uien, appel en de rest van de saus.

Tip: heb je geen slowcooker in huis? Bereid dan deze rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus in de oven. Verwarm de oven voor op 100°C, plaats de ovenschaal in de oven en bak in 1 uur en 45 min. gaar.

Andere vleesgerechten uit de slowcooker

De slowcooker is een fantastische apparaat om allerlei gerechten mee te bereiden, van klassieke stoofschotels tot exotische curry’s en zelfs desserts. Eén van de meest populaire slowcooker recepten is boeuf bourguignon, een Franse stoofschotel van rundvlees, groenten en rode wijn. Door het langzame garen in de slowcooker worden de smaken van de ingrediënten intenser en ontstaat er een heerlijk mals gerecht.

Een ander favoriet slowcooker-gerecht is pulled chicken, een Amerikaanse barbecueklassieker. Door de kip langzaam te garen op lage temperatuur wordt het zo mals dat het uit elkaar valt, waardoor je het makkelijk kunt “pullen” met een vork. Serveer het op een broodje met coleslaw en barbecuesaus voor een heerlijke maaltijd.

Ook spareribs zijn perfect om te bereiden in de slowcooker. Door ze eerst te marineren en daarna langzaam te garen in de slowcooker worden ze zo zacht dat het vlees bijna van het bot valt. Serveer ze met aardappelen en groenten voor een volledige maaltijd.

Naast deze klassiekers zijn er nog veel meer gerechten die je in de slowcooker kunt bereiden, zoals chili con carne, kip curry, lasagne en zelfs cheesecake. De slowcooker is dus niet alleen handig en praktisch, maar ook ontzettend veelzijdig!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via