Rollade een uitdaging om te bereiden? Met de slowcooker is dat verleden tijd! Doordat het langzaam en stap voor stap gegaard wordt in de slowcooker, wordt het vlees allesbehalve droog. En dat is precies wat we verwachten bij een lekkere rollade! Geen slowcooker? Bekijk de tip onder het recept, want ook de oven kan het werk voor je doen gelukkig.
Tip: heb je geen slowcooker in huis? Bereid dan deze rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus in de oven. Verwarm de oven voor op 100°C, plaats de ovenschaal in de oven en bak in 1 uur en 45 min. gaar.
De slowcooker is een fantastische apparaat om allerlei gerechten mee te bereiden, van klassieke stoofschotels tot exotische curry’s en zelfs desserts. Eén van de meest populaire slowcooker recepten is boeuf bourguignon, een Franse stoofschotel van rundvlees, groenten en rode wijn. Door het langzame garen in de slowcooker worden de smaken van de ingrediënten intenser en ontstaat er een heerlijk mals gerecht.
Een ander favoriet slowcooker-gerecht is pulled chicken, een Amerikaanse barbecueklassieker. Door de kip langzaam te garen op lage temperatuur wordt het zo mals dat het uit elkaar valt, waardoor je het makkelijk kunt “pullen” met een vork. Serveer het op een broodje met coleslaw en barbecuesaus voor een heerlijke maaltijd.
Ook spareribs zijn perfect om te bereiden in de slowcooker. Door ze eerst te marineren en daarna langzaam te garen in de slowcooker worden ze zo zacht dat het vlees bijna van het bot valt. Serveer ze met aardappelen en groenten voor een volledige maaltijd.
Naast deze klassiekers zijn er nog veel meer gerechten die je in de slowcooker kunt bereiden, zoals chili con carne, kip curry, lasagne en zelfs cheesecake. De slowcooker is dus niet alleen handig en praktisch, maar ook ontzettend veelzijdig!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment