Print opties

Sluiten

Appel nectarine crumble met meringue

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
50 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Snijd de appel en nectarine in halve schijfjes. Verhit 15 gr ongezouten roomboter in een koekenpan en bak de appel, nectarine, kaneelsuiker en het citroensap 5 min. tot het iets zachter is. Verdeel het fruitmengsel over een ingevette ovenschaal.
2
Snijd de overige koude ongezouten roomboter in blokjes. Meng in een kom de bloem, overige ongezouten roomboter, lichtbruine basterdsuiker, kaneel en een snufje zout. Wrijf zachtjes met de vingertoppen tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimelige deeg over het fruit en bak 30 min. in de oven tot goudbruin.
3
Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom met behulp van een handmixer. Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en klop tot stijve, glanzende pieken. Klop maïzena en vanille-extract er zachtjes doorheen.
4
Haal de crumble uit de oven en schep de meringue er bovenop. Gebruik de gasbrander om voorzichtig de meringue bruin te kleuren. Houd voldoende afstand en zet de gasbrander op de zachtste stand. Geen gasbrander in huis? Zet de crumble met meringue 5 min. terug in de oven onder de grill tot de meringue lichtbruin kleurt. Serveer direct.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.