In samenwerking met:
Parelcouscoussalade Met Hot Honey Grillkaas Van Veggilaine
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas

Deze salade heeft alle elementen die lekker zijn: iets zoets, iets zouts, iets knapperigs en iets romigs. Dat maakt dit gerecht een showtopper! Lekker met de sappige nectarines en hot-honey-grillkaas.

Dit salade recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en verkruimel het bouillonblokje erboven. Giet de parelcouscous af en meng er 1 el olie door om plakken tegen te gaan. Laat afkoelen.
2
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Halveer ondertussen de tomaten en doe ze in een diepe kom. Pel en snipper de rode ui en snijd de kappertjes, dille en peterselie fijn. Meng met de azijn, ½ van de honing, 3 el olie, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp. Schep om met de tomaten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Rasp de komkommer op een grove rasp en laat uitlekken in een vergiet. Pel en rasp de knoflook fijn en meng met de yoghurt, 1 el olie, 1 el citroensap en de komkommer (tzatziki). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Meng de gemarineerde tomaten met de olijven door de parelcouscous en laat staan tot gebruik. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 min. tot goudgeel. Laat afkoelen op een bord.
5
Snijd de grillkaas in plakken. Meng de overige olie met de overige honing en chilivlokken in een diep bord. Bedek de plakjes grillkaas met het honingmengsel. Verhit een pan met antiaanbaklaag (zonder olie of boter) op middelhoog vuur en leg de gemarineerde plakjes grillkaas in de pan. Bak de grillkaas 3 min. tot goudgeel en knapperig, keer halverwege. Kijk uit voor aanbranden.
6
Snijd de nectarines in plakjes. Serveer de couscoussalade met de gebakken kaas erop, de nectarine en een flinke eetlepel tzatziki ernaast en bestrooi met de pijnboompitten.

Variatietip: kan je geen nectarines vinden? Je kan ook perziken gebruiken of ander sappig fruit!

Variatietip: je gebruikt 1 eetlepel tzatziki per persoon. Wat je overhoudt, is ook lekker op een broodje vegashoarma.

Het grote broertje van couscous: parelcouscous

Ben je een liefhebber van couscous? Dan moet je ook zeker eens parelcouscous proberen. Parelcouscous is heerlijk in Midden-Oosterse stoofgerechten, diverse salade recepten of in allerlei soorten bowls. Parelcouscous is een graanproduct dat wordt gemaakt van durumtarwe. De durumtarwe wordt eerst gemalen tot meel waar weer een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold, gezeefd tot er kleine balletjes overblijven en vervolgens gestoomd en gedroogd. Hieruit komen ronde, dikke korrels voort die worden gekookt tot de bekende parelcouscous. Parelcouscous is van structuur steviger en groter dan couscous. Daarnaast is het wat kleveriger en heeft het een ietwat zachtere smaak dan couscous.

Wil je parelcouscous proberen, maar heb je geen idee hoe je het kan verwerken in lekkere recepten? Wij helpen je graag, want met inspiratie beantwoord je gemakkelijk de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Probeer bijvoorbeeld eens deze passievrucht aardbei gamba bowl. Fris, fruitig, vullend en lekker van smaak. De gamba’s brengen we op smaak met cajun kruiden en een snufje peper en zout en bakken we vervolgens sappig en gaar. Een ander makkelijk recept om te maken, is de parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas. Lekker met een zelfgemaakte tzatziki, sappige nectarines en de gegrilde kaas met hot-honey dressing.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Pinda
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via