Deze salade heeft alle elementen die lekker zijn: iets zoets, iets zouts, iets knapperigs en iets romigs. Dat maakt dit gerecht een showtopper! Lekker met de sappige nectarines en hot-honey-grillkaas.
Dit salade recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Variatietip: kan je geen nectarines vinden? Je kan ook perziken gebruiken of ander sappig fruit!
Variatietip: je gebruikt 1 eetlepel tzatziki per persoon. Wat je overhoudt, is ook lekker op een broodje vegashoarma.
Ben je een liefhebber van couscous? Dan moet je ook zeker eens parelcouscous proberen. Parelcouscous is heerlijk in Midden-Oosterse stoofgerechten, diverse salade recepten of in allerlei soorten bowls. Parelcouscous is een graanproduct dat wordt gemaakt van durumtarwe. De durumtarwe wordt eerst gemalen tot meel waar weer een deeg van wordt gemaakt. Dat deeg wordt gerold, gezeefd tot er kleine balletjes overblijven en vervolgens gestoomd en gedroogd. Hieruit komen ronde, dikke korrels voort die worden gekookt tot de bekende parelcouscous. Parelcouscous is van structuur steviger en groter dan couscous. Daarnaast is het wat kleveriger en heeft het een ietwat zachtere smaak dan couscous.
Wil je parelcouscous proberen, maar heb je geen idee hoe je het kan verwerken in lekkere recepten? Wij helpen je graag, want met inspiratie beantwoord je gemakkelijk de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Probeer bijvoorbeeld eens deze passievrucht aardbei gamba bowl. Fris, fruitig, vullend en lekker van smaak. De gamba’s brengen we op smaak met cajun kruiden en een snufje peper en zout en bakken we vervolgens sappig en gaar. Een ander makkelijk recept om te maken, is de parelcouscoussalade met hot-honey-grillkaas. Lekker met een zelfgemaakte tzatziki, sappige nectarines en de gegrilde kaas met hot-honey dressing.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment