Appelcrumble Met Triple Sec En Mascarpone Crème
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Appelcrumble met triple sec en mascarpone crème

Maak tijdens de feestdagen deze verrukkelijke, makkelijk te bereiden appelcrumble met triple sec en mascarpone crème. De heerlijk frisse mascarpone crème zorgt voor een aangename afwisseling van warm & koud en zacht & krokant.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept appelcrumble met triple sec en mascarpone crème

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de sinaasappel en zet apart. Pers het sap uit door een zeef.
2
Snijd de abrikozen in vieren. Voeg de abrikozen samen met de triple sec toe aan het sinaasappelsap en laat minimaal 10 min. wellen.
3
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg de appels en de helft van de sinaasappelschil toe aan de abrikozen. Schep het geheel in een ovenschaal.
4
Meng de bloem, roomboter, suiker en een snufje zout en kneed tot een kruimelig deeg. Bedek het appelmengsel met het kruimeldeeg.
5
Bak de appelcrumble ongeveer 30 min. in de oven tot deze mooi goudbruin is.
6
Maak intussen de mascarpone crème. Klop de slagroom met de vanillesuiker op tot yoghurtdikte. Roer de mascarpone en de rest van de sinaasappelschil door de slagroom.
7
Serveer de appelcrumble met een flinke eetlepel mascarpone crème.

Variatietip: Meng wat gehakte noten zoals pecan, hazelnoten of amandelen door de appelvulling voor een knapperige bite.

Tip: Elstar appels zijn het meest geschikt voor deze bereiding, deze appels laten namelijk weinig vocht los tijdens het bakken.

How-to video

Naast het recept van de chiliolie in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video.

Voor elk moment

Van een lekkere crumble krijgen wij nooit genoeg. Of je de dag ermee start, hem eet als tussendoortje of verorbert als toetje, een goede crumble is voor elk moment! Je kunt eindeloos variëren met fruitsoorten en toppings en het is ook nog eens makkelijk om te maken.

Kies bijvoorbeeld deze vegan crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt als uitgebreid ontbijt in het weekend, ook lekker als tussendoortje. Of maak deze volkoren blueberry crumble cake, een voedzaam tussendoortje dat goed vult én ook nog superlekker is.

Naast deze appelcrumble met triple sec en mascarpone crème kun je er ook voor kiezen om deze mandarijn-appelcrumble met speculaasroom te maken. Of vervang de appel door peer en maak met maar 6 ingrediënten deze heerlijke vegan crumble met peer en kaneel.

Wat is triple sec?

Triple sec is een sterke likeur die naar sinaasappel smaakt. Het wordt in veel cocktails gebruikt.

Wat is het verschil tussen triple sec en cointreau?

Het verschil tussen Cointreau en Triple sec, is dat Cointreau sterker is. Het alcoholpercentage is namelijk 40%, in triple sec is dat 30%.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via