Maak tijdens de feestdagen deze verrukkelijke, makkelijk te bereiden appelcrumble met triple sec en mascarpone crème. De heerlijk frisse mascarpone crème zorgt voor een aangename afwisseling van warm & koud en zacht & krokant.
Variatietip: Meng wat gehakte noten zoals pecan, hazelnoten of amandelen door de appelvulling voor een knapperige bite.
Tip: Elstar appels zijn het meest geschikt voor deze bereiding, deze appels laten namelijk weinig vocht los tijdens het bakken.
Naast het recept van de chiliolie in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video.
Van een lekkere crumble krijgen wij nooit genoeg. Of je de dag ermee start, hem eet als tussendoortje of verorbert als toetje, een goede crumble is voor elk moment! Je kunt eindeloos variëren met fruitsoorten en toppings en het is ook nog eens makkelijk om te maken.
Kies bijvoorbeeld deze vegan crumble met rood fruit, noten en kokosyoghurt als uitgebreid ontbijt in het weekend, ook lekker als tussendoortje. Of maak deze volkoren blueberry crumble cake, een voedzaam tussendoortje dat goed vult én ook nog superlekker is.
Naast deze appelcrumble met triple sec en mascarpone crème kun je er ook voor kiezen om deze mandarijn-appelcrumble met speculaasroom te maken. Of vervang de appel door peer en maak met maar 6 ingrediënten deze heerlijke vegan crumble met peer en kaneel.
Triple sec is een sterke likeur die naar sinaasappel smaakt. Het wordt in veel cocktails gebruikt.
Het verschil tussen Cointreau en Triple sec, is dat Cointreau sterker is. Het alcoholpercentage is namelijk 40%, in triple sec is dat 30%.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment