Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de schil van de sinaasappel en zet apart. Pers het sap uit door een zeef.
2
Snijd de abrikozen in vieren. Voeg de abrikozen samen met de triple sec toe aan het sinaasappelsap en laat minimaal 10 min. wellen.
3
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Voeg de appels en de helft van de sinaasappelschil toe aan de abrikozen. Schep het geheel in een ovenschaal.
4
Meng de bloem, roomboter, suiker en een snufje zout en kneed tot een kruimelig deeg. Bedek het appelmengsel met het kruimeldeeg.
5
Bak de appelcrumble ongeveer 30 min. in de oven tot deze mooi goudbruin is.
6
Maak intussen de mascarpone crème. Klop de slagroom met de vanillesuiker op tot yoghurtdikte. Roer de mascarpone en de rest van de sinaasappelschil door de slagroom.
7
Serveer de appelcrumble met een flinke eetlepel mascarpone crème.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.