Volkoren Blueberry Crumble Cake
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Volkoren blueberry crumble cake

Zin in een voedzaam tussendoortje dat goed vult én ook nog eens lekker is? Ga dan aan de slag met deze overheerlijke volkoren blueberry crumble cake. De cake voorbereiden kost slechts 15 minuutjes en je kunt de plakjes eenvoudig invriezen zodat je altijd een lekker tussendoortje klaar hebt liggen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten

Recept volkoren blueberry crumble cake

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 15min
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Spoel de blauwe bessen af en dep ze droog.
2
Meng de roomboter (op kamertemperatuur) en 100 gram agavesiroop in een schaal tot een romig mengsel. Voeg vervolgens tijdens het mengen één voor één de eieren toe, gevolgd door 180 gram meel en bakpoeder. Meng de blauwe bessen met een lepel door het cakebeslag en giet in een ingevette cakevorm.
3
Meng voor de crumble de roomboter (uit de koelkast), het overige meel en agavesiroop stevig met je handen totdat je een kruimelig deeg krijgt. Verdeel de kruimels over het cakebeslag en bak de cake 60 min. in de oven. Laat afkoelen en serveer de cake in plakken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via