Wie witte gazpacho zegt, zegt ajo blanco. Deze koude witte soep wordt gemaakt met knoflook en amandel en krijgt doorgaans wat zoets in de topping. Wij gaan hier voor frisse bolletjes meloen, komkommer en wat getoaste amandelschilfers. Superlekker en heerlijk voor een fijne (na)zomerdag!
Vaak denken we bij soep met een aan de herfst en de winter. Logisch, want de meeste soepen die we kennen eten we ook alleen in die tijd van het jaar. Denk aan kippensoep, tomatensoep en groentesoep. Maar tegenwoordig zijn er zoveel variaties op de ‘standaard’ soepen, dat je er het hele jaar door lekker van kan genieten!
Wist je dat een aantal echte zomersoepen uit Spanje komen? Een heerlijk voorbeeld is natuurlijk de ajo blanco. Deze koude soep komt uit Andalusië, een regio in Zuid-Spanje. De soep wordt ook wel ‘witte gazpacho’ genoemd en wordt onder andere gemaakt van (oud) brood, amandelen, knoflook, olijfolie en water. Een makkelijk gerecht voor soep dat heerlijk is op een warme zomerdag als lunch of lichte avondmaaltijd.
De meest bekende Spaanse soep is natuurlijk gazpacho. Deze gazpacho met olijf, feta en kappertjes is ontzettend lekker! Ook deze soep is afkomstig uit Andalusië. De klassieke gazpacho maak je heel gemakkelijk en snel met maar een paar ingrediënten. Je maakt het met wit brood, paprika, tomaat, komkommer, witte wijnazijn en bouillon en dit blend je tot een gladde soep. Wij kiezen ervoor om de gazpacho af te maken met verschillende toppings. Denk aan croutons, feta, olijven en kappertjes. Zo maak je er een heerlijke maaltijdsoep van!
Eén van de groenten die in de zomer volop verkrijgbaar is van eigen bodem, is natuurlijk courgette. Een smaakvolle courgettesoep mag dan ook niet ontbreken in dit rijtje! Dit recept voor een klassieke courgettesoep is snel gemaakt en je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig. En op deze manier krijg je meteen lekker veel groenten binnen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment