Aspergesoep Met Zalm Mascarpone
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aspergesoep met zalm & mascarpone

Asperge, de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Als dit seizoensproduct weer in de schappen ligt, weten wij niet hoe snel we ons winkelmandje vol moet laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte velouté, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil. Deze aspergesoep met zalm moet je zeker een keer hebben geprobeerd!

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept aspergesoep met zalm & mascarpone

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af. Breng het water met de schillen en uiteinden van de asperges en een groentebouillonblokje aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon.
2
Snijd de asperges in stukjes. Stoof de aspergetips op laag vuur zachtjes gaar in een klontje roomboter en een scheutje bouillon.
3
Fruit de ui 2 minuten zachtjes in de roomboter. Voeg de rest van de asperges en aardappel toe en bak op laag vuur 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken.
4
Voeg de aspergebouillon samen met het sap van de sinaasappel toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
5
Roer de mascarpone en het citroensap door de soep en pureer hem met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
6
Garneer de soep met de zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Selderij
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via