Asperge, de koningin onder de groenten en het ‘witte goud’ van eigen bodem. Als dit seizoensproduct weer in de schappen ligt, weten wij niet hoe snel we ons winkelmandje vol moet laden. We verwerken de asperge graag in deze fluweelzachte velouté, gegarneerd met zalmsnippers, gehakte bieslook en geraspte sinaasappelschil. Deze aspergesoep met zalm moet je zeker een keer hebben geprobeerd!
Houd enkele aspergetips apart ter garnering: die zijn namelijk het lekkerst! Maak jij ook graag een heerlijke soep klaar? Kijk dan hier voor nog meer lekkere recepten! Benieuwd naar wat je allemaal kan maken met asperges? Probeer dan eens een romige risotto recept met witte asperges, een knapperige flammkuchen recept met asperges of ga voor een van onze koolhydraatarme recepten!
Je kan verse aspergesoep prima van tevoren maken. De soep kan je dan nog maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast, bij een temperatuur van 4-5°C. Laat je aspergesoep eerst afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst.
Je kan verse aspergesoep 2 dagen bewaren in de koelkast (max. 6°C). In de vriezer is het tot 3 maanden houdbaar (max. -18°C). Zorg ervoor dat de aspergesoep goed is afgedekt.
Aspergesoep is geschikt om ingevroren te worden. Laat de verse aspergesoep eerst afkoelen. Giet de soep vervolgens in bakjes en vries de porties aspergesoep in. De aspergesoep is hierna nog 2-3 maanden houdbaar bij -18°C.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment