Champignonsaus is dé klassieker onder de sauzen en bij veel mensen een geliefde combinatie met biefstuk. Samen met aardappelpartjes en tuinbonen een complete maaltijd die je met een beetje kennis en liefde binnen een half uurtje op tafel.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept biefstuk met champignonsaus en aardappelpartjes
Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Haal de biefstuk een half uur voor aanvang uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 200C. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en pel en snipper de knoflook fijn.
2
Verdeel de aardappel partjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verwarm ondertussen een pan op middelhoog vuur met de olijfolie en tijm. Bak de biefstuk ongeveer 4 min. aan iedere kant voor medium garing. Haal de biefstuk uit de pan, pak deze in aluminiumfolie in en laat 10 min. rusten op een bord.
4
Bak ondertussen de knoflook en champignons in dezelfde pan in 5 min. goudbruin. Voeg na 2 min. de kookroom en peper en zout toe en laat dit 8 min. rustig op middelhoog vuur inkoken. Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen in 4 min. beetgaar.
5
Haal de aardappelpartjes uit de oven en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de biefstuk met aardappelpartjes en tuinbonen. Serveer de champignonsaus apart.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment