In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Biefstuk met gepofte aardappelpuree, geroosterde wortel en spruitjes

Typische Hollandse pot met de nieuwe smaak van het Verstegen Keukengoud en Tafelgoud. De aardappelen worden gepoft, zodat ze al hun smaak en voedingsstoffen behouden. Hierdoor geeft het een volle smaak aan de puree.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept biefstuk met gepofte aardappelpuree, geroosterde wortel en spruitjes

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
2
Snijd de aardappelen in 4 stukken en spoel af. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en giet hier 1 el olijfolie overheen. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en plaats de aardappelen in de voorverwarmde oven voor 30 min. totdat deze gaar zijn.
3
Schil ondertussen de bospeen met een dunschiller en halveer over de lengte. Snijd de spruitjes doormidden.
4
Verdeel de bospeen, spruitjes en overige olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de oven voor 15 min. totdat de groentes goudbruin en gaar zijn.
5
Verwarm een pan met 1 el boter en bak de biefstuk in 8 min. aan beide zijden goudbruin en gaar naar wens. Haal de biefstuk uit de pan, laat rusten in aluminiumfolie voor 5 min.
6
Pureer de aardappelen met de overige boter en het Verstegen Keukengoud. Snijd de biefstuk in plakken van 2 cm. dik.
7
Serveer de biefstuk met de aardappelpuree, gepofte groenten en strooi aan tafel het Verstegen Tafelgoud over de biefstuk.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Soort
Stamppot
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via