In samenwerking met:
Spruitjes Met Spek En Pecannoten 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spruitjes met spek en pecannoten

Op zoek naar een koolhydraatarm bijgerecht? Dan zit je met deze spruitjes met spek en pecannoten goed! Heerlijk om op tafel te zetten tijdens het kerstdiner met vrienden of familie, of gewoon lekker voor bij een alledaagse AVG-maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spruitjes met spek en pecannoten

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Maak de spruiten schoon en halveer ze.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten 5 min. Giet af en laat uitstomen.
3
Hak ondertussen de pecannoten grof. Pel en snijd de knoflook fijn.
4
Verhit een wokpan met de olijfolie en bak de gerookte spekreepjes 5 min. Voeg de spruiten, knoflook en pecannoten toe en wok nog 5 min.

Serveertip: serveer de gewokte spruitjes met spek en pecannoten bij de gegrilde entrecote met kerstboter.

Klein maar krachtig: de spruit

Spruitjes hebben een onderschatte plek in de wereld van groenten. Hoewel spruitjes misschien niet meteen geliefd zijn bij velen, hebben ze veel te bieden als het gaat om voeding en smaak. Spruitjes behoren tot de koolfamilie en zijn nauw verwant aan groenten zoals boerenkool, broccoli en bloemkool. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten vitamines, denk aan vitamine C, vitamine K en foliumzuur. Daarnaast zijn spruitjes een uitstekende bron van vezels en bevatten ze antioxidanten, die kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl en het voorkomen van chronische ziekten. Ze passen ook perfect bij een koolhydraatarm dieet. Probeer het eens met een van deze heerlijke koolhydraatarme recepten.

De smaak van spruitjes is een ander verhaal. Sommige mensen vinden de smaak te sterk of bitter, maar er zijn manieren om ze smakelijker te maken. Roosteren met olijfolie en knoflook, of bakken met wat spek en een vleugje ahornsiroop kan de bitterheid verminderen en een heerlijke smaak toevoegen. Experimenteer met verschillende kookmethoden en kruiden om spruitjes te vinden die bij jouw smaak passen.

Naast hun voedingswaarden en smaak, zijn spruitjes ook zeer veelzijdig. Ze kunnen als bijgerecht worden geserveerd, zoals spruitjes uit de oven, maar ook in salades, roerbakgerechten of zelfs in hartige taarten. Denk aan sticky spruitjes met udon noedels, een traybake met slavink, aioli en spruitjes en een romige spruitjesstamppot met appel en bacon. Het toevoegen van spruitjes aan het eten kan helpen om variatie in je maaltijden te brengen en tegelijkertijd voorziet het je lichaam van allerlei belangrijke voedingsstoffen. Genoeg redenen om wat vaker spruitjes toe te voegen aan je favoriete gerechten!

Meer gezonde recepten

Zoek jij meer balans in je weekmenu? Met de gezonde recepten kun je kiezen uit de recepten met voedingsingrediënten die passen in de Schijf van Vijf. Laat je inspireren door de lekkerste recepten met een gezonde balans!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via