In samenwerking met:
Gewokte Honing Spruiten Met Tijm 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Gewokte honingspruiten met tijm

Met dit recept maak je een AVG’tje, maar dan een minder klassieke variant. We maken namelijk een wokgerecht van spruitjes, aardappelen en spekreepjes, in combinatie met tijm en honing. Een lekker smaakvol gerecht dat ook nog eens snel op tafel staat!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gewokte honingspruiten met tijm

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de aardappelen in kleine partjes en spoel af onder koud water. Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook in 5 min. beetgaar. Giet af.
2
Snijd ondertussen de onderkant van de spruiten, haal de buitenste bladeren eraf en halveer. Breng een pan met water aan de kook en kook de spruiten in 6 min. beetgaar. Giet af.
3
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit een pan met de olijfolie en bak de spekreepjes in 5 min. krokant.
4
Voeg de aardappelen, spruitjes, honing en ½ van de tijm toe en bak nog 6 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
5
Verdeel de gewokte honingspruiten en aardappelen over de borden en garneer met de rest van de tijm.

Tip: vervang de spekreepjes door vegetarische spekreepjes als je het recept vegetarisch wilt hebben.

Koken met spruiten!

Spruiten zijn veelzijdige groenten die zich lenen voor diverse lekkere recepten. Of je nu een fan bent van hun natuurlijke smaak of op zoek bent naar creatieve manieren om ze te bereiden, spruiten kunnen een smaakvolle toevoeging zijn aan je maaltijden. En als je ze goed bereid of combineert met talloze lekkere andere ingrediënten, weten we zeker dat iedereen spruitjes lust.

Een klassieke manier om spruiten te bereiden is door ze te roosteren. Snijd de spruiten doormidden, besprenkel ze met olijfolie, voeg wat zout en peper toe, en rooster ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Het roosteren versterkt de nootachtige smaak van spruiten en geeft ze een heerlijke textuur. Een lekkere combinatie zijn deze spruitjes met spek en pecannoten. Zeker het proberen waard!

Een ander populair gerecht is spruitjesstamppot. Kook de spruiten tot ze zacht zijn en stamp ze vervolgens door aardappelpuree. Voeg wat boter, nootmuskaat en spekjes toe voor extra smaak. Deze comfortabele stamppot is een favoriet tijdens koude dagen. Ook lekker voor de koude dagen: stoofpotjes recepten of ovenschotels!

Voor een lichtere optie kun je spruitensalade overwegen. Rauwe spruiten, fijngesneden en gemengd met noten, gedroogd fruit en een vinaigrette dressing, creëren een verfrissende en knapperige salade. Ook lekker is deze maaltijdsalade met spruitjes en spekjes.

Ten slotte zijn spruiten een geweldige toevoeging aan roerbakgerechten. Snijd ze in dunne plakjes en wok ze met andere groenten en je favoriete eiwitbron voor een snelle en gezonde maaltijd.

Met spruiten kun je dus alle kanten op, of je nu kiest voor eenvoudige bereidingen of meer uitdagende culinaire avonturen. De veelzijdigheid van spruiten maakt ze een waardevol ingrediënt in de keuken, waarmee je smaakvolle en voedzame gerechten kunt creëren.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via