Wanneer de spruitjes in het seizoen zijn, maken wij er het liefst een heerlijke stamppot van, zoals deze variant van Kelly! Een stamppot die snel op tafel staat, voedzaam is én lekker veel groenten bevat. De zelfgemaakte jus maakt deze maaltijd compleet!
Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!
Als echte Hollanders houden wij natuurlijk van een heerlijke stamppot op z’n tijd! Waar de meesten van ons bij stamppot meteen denken aan de winter, zijn er ook verschillende voorjaars- en zomergroenten waarmee je heerlijke stamppotten maakt. Denk aan spinazie, broccoli, erwtjes, raapstelen of zelfs asperges. Zo geniet je ook buiten de winterperiode van een smakelijke stamppot. Wij lichten hieronder 5 van onze favoriete stamppotten uit, zodat je jaarrond kan genieten van dit klassieke Nederlandse gerecht.
Eén van de bekendste stamppotten is natuurlijk de boerenkool stamppot. Bereid het op de klassieke manier met worst en spekjes of ga voor een twist en maak deze Italiaanse boerenkoolstamppot. De rookworst vervangen we voor salami en we voegen er pesto rosso en zongedroogde tomaatjes aan toe voor een verrassende Italiaanse twist. Een andere klassieker onder de stamppotten is snijbonenstamppot met spekjes. De knapperigheid van de snijbonen is heerlijk en geeft een lekkere bite aan de stamppot!
Met broccoli maak je ook heerlijke zomerstamppotten. Probeer bijvoorbeeld eens deze broccolistamppot met hete kip of ga voor een vegetarische variant en maak deze broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta.
En wist je dat je ook heel goed stamppot kan maken met zoete aardappel? Maak als de spinazie in het seizoen is bijvoorbeeld deze zoete aardappelstamppot met spinazie. Ook erg lekker: zoete aardappelstamppot met halloumi. De halloumi is in deze stamppot echt hemels, dat wil je proberen!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment