Stampot
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spruitjesstamppot

Wanneer de spruitjes in het seizoen zijn, maken wij er het liefst een heerlijke stamppot van, zoals deze variant van Kelly! Een stamppot die snel op tafel staat, voedzaam is én lekker veel groenten bevat. De zelfgemaakte jus maakt deze maaltijd compleet!

Meer te weten komen over Kelly én over De smaak van het leven? Bekijk het hier en ontdek nog meer receptinspiratie!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Kelly ter Horst

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spruitjesstamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen, snijd in kleine stukken en was grondig. Maak de spruitjes schoon.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappelen en spruitjes samen gaar in ongeveer 8 tot 10 min. Giet af en vang het kookvocht op.
3
Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan en zet op laag vuur. Voeg 100 ml van het overgebleven kookvocht en de melk toe. Breng op smaak met peper en zout en stamp het geheel fijn. Voeg eventueel wat extra kookvocht of melk toe voor meer smeuïgheid.
4
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak de saucijzen gaar en mooi goudbruin. Haal uit de pan en voeg de bloem toe aan het overgebleven bakvet. Roer 1 min. goed door. Verkruimel het bouillonblokje erboven en blus af met 300 ml overgebleven kookvocht. Laat inkoken tot er een heerlijke jus ontstaat en breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de saucijzen en de jus.

Het hele jaar door genieten van stamppotten

Als echte Hollanders houden wij natuurlijk van een heerlijke stamppot op z’n tijd! Waar de meesten van ons bij stamppot meteen denken aan de winter, zijn er ook verschillende voorjaars- en zomergroenten waarmee je heerlijke stamppotten maakt. Denk aan spinazie, broccoli, erwtjes, raapstelen of zelfs asperges. Zo geniet je ook buiten de winterperiode van een smakelijke stamppot. Wij lichten hieronder 5 van onze favoriete stamppotten uit, zodat je jaarrond kan genieten van dit klassieke Nederlandse gerecht.

Eén van de bekendste stamppotten is natuurlijk de boerenkool stamppot. Bereid het op de klassieke manier met worst en spekjes of ga voor een twist en maak deze Italiaanse boerenkoolstamppot. De rookworst vervangen we voor salami en we voegen er pesto rosso en zongedroogde tomaatjes aan toe voor een verrassende Italiaanse twist. Een andere klassieker onder de stamppotten is snijbonenstamppot met spekjes. De knapperigheid van de snijbonen is heerlijk en geeft een lekkere bite aan de stamppot!

Met broccoli maak je ook heerlijke zomerstamppotten. Probeer bijvoorbeeld eens deze broccolistamppot met hete kip of ga voor een vegetarische variant en maak deze broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta.

En wist je dat je ook heel goed stamppot kan maken met zoete aardappel? Maak als de spinazie in het seizoen is bijvoorbeeld deze zoete aardappelstamppot met spinazie. Ook erg lekker: zoete aardappelstamppot met halloumi. De halloumi is in deze stamppot echt hemels, dat wil je proberen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via