Kruidenkorst Rosbief Met Aardappelmousseline 0029 Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 15min
Bevat vlees
Vrij van vis

Kruidenkorst rosbief met aardappelmousseline, spruitjes, cranberry-chutney en pastinaakchips

Een klassiek gerecht, maar met een extra touch. Na de smaakvolle opwarmers van Neda’s kerstmenu gaan we verder met het hoofdgerecht: verrassende kruidenkorst rosbief, vergezeld door fluweelzachte aardappelmousseline, geroosterde spruitjes, zoetzure cranberry-chutney en knapperige pastinaakchips. Geniet van de warme en diepe smaken!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept kruidenkorst rosbief met aardappelmousseline, spruitjes, cranberry-chutney en pastinaakchips

Kookmodus
Bereidingstijd
1u 15min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
1u 15min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook zodat alle teentjes zichtbaar zijn. Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ½ van de olijfolie en pof de knoflook. Haal de knoflook eruit en verlaag de temperatuur van de oven tot 80°C.
2
Hak de rozemarijn en hazelnoten fijn, meng ze met de gepofte knoflook en voeg een snufje zeezout toe.
3
Bestrooi de rosbief met peper en zout. Verhit een koekenpan met de roomboter en schroei de rosbief rondom dicht.
4
Bedek de bovenkant van de rosbief met het rozemarijn-hazelnoot mengsel. Leg de rosbief in een ovenschaal en rooster in de oven gedurende 15-20 min. totdat de kerntemperatuur van de rosbief 55-60°C is. Meet de temperatuur van de rosbief met behulp van een vleesthermometer.
5
Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook. Schil en halveer de aardappelen en kook de aardappelen in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de melk en 50 gr boter in een kleine pan, maar laat niet koken.
6
Stamp de aardappelen met behulp van de pureestamper terwijl je de verwarmde melk en boter toevoegt. Klop de puree luchtig met een garde of in de keukenmachine. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel wat zout. Roer tot je een smeuïge aardappelmousseline hebt.
7
Maak nu de cranberry-chutney. Pel en hak de sjalotjes fijn. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de sjalotjes lichtbruin en zacht. Voeg het frambozenazijn toe en roer goed door. Laat het mengsel 5 min. sudderen totdat de azijn wat is ingekookt. Voeg de cranberries en suiker toe aan de pan. Roer alles goed door en laat de cranberries sudderen tot ze openbarsten en de chutney dikker begint te worden. Dit duurt ongeveer 10-15 min. Breng de cranberry-chutney op smaak met peper en zout.
8
Schil de pastinaak (of gebruik de bewaarde pastinaaklinten van de amuse) en dep de schillen droog. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan en bak de pastinaakschillen goudbruin en knapperig (de overige pastinaak heb je niet nodig). Laat uitlekken op keukenpapier.
9
Snijd ondertussen een stukje van de onderkant van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes. Snijd ze doormidden. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de overige boter. Bak de spruitjes op de vlakke kant goudbruin.
10
Begin met de opmaak van de borden. Verdeel de aardappelmousseline over de borden. Verspreid het voorzichtig met de bolle kant van een lepel. Voeg een kleine hoeveelheid chutney toe bovenop de aardappelmousseline en leg de geroosterde spruitjes ernaast. Snijd de rosbief in dunne plakjes en verdeel over de borden met de kruidenkorst bovenop. Maak het gerecht af met de pastinaakchips.

Tip: maak het kerstdiner compleet met Neda Kia’s kerstmenu! Alle recepten vind je op Eatertainment.

Tip: gebruik voor de pastinaak de bewaarde pastinaaklinten van de amuse.

Heerlijke recepten met rosbief in de hoofdrol

Een kruidenkorst voor rosbief is een heerlijke manier om dit sappige en malse vlees nog smaakvoller te maken. Door een mix van aromatische kruiden en specerijen toe te voegen, creëer je een smaakvolle buitenlaag die perfect samengaat met de delicate smaak van rosbief. Serveer de kruidenkorst rosbief met je favoriete bijgerechten, zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse salade. Geniet van deze heerlijke smaakexplosie die de eenvoudige rosbief naar een hoger niveau tilt.

In dit recept gaan we voor een kruidenkorst van rozemarijn, hazelnoot en knoflook, maar er zijn nog genoeg andere smaakvolle recepten om te proberen!

  • Peperrosbief met gepofte knoflook en salsa verde: een knaller voor het kerstdiner! De rosbief wordt omhult in een heerlijke peperkorst. Lekker met gepofte knoflook en een kruidige groene salsa verde voor extra smaak en pit.
  • Rosbief met honing-mosterdkorst: honing en mosterd gaan altijd erg goed samen, dus ook in een korst voor rosbief! Deze zelfgemaakte marinade zorgt voor een knapperige korst. Maak het gerecht compleet met krokante aardappelen uit de oven en een frisse salade van sperziebonen.
  • Rosbief met peperkorst en risotto: deze heerlijke klassieker met 4 seizoenen peper geeft de kruidenkorst extra pit. Je kunt de rosbief los eten, maar hij is ook heerlijk met een romige risotto!

Eén ding is zeker, met een van deze heerlijke recepten tover jij de lekkerste kruidenkorst rosbief op tafel! Ook heerlijk voor een slowcooker recept. Kies je favoriet voor het kerstdiner en ga aan de slag.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via