
Spruitjes saai? Niet in deze geroosterde spruitjes salade! Je roostert de spruitjes eerst goudbruin, waardoor de smaak nog beter uitkomt. Wij zijn helemaal fan van de combinatie met krokante bacon, walnoten en za’atar. De romige ansjovisdressing met mosterd, citroen en mayonaise brengt alles samen tot een hartig gerecht met een verrassende twist!
Za’atar is met zijn kruidige, frisse en lichte nootachtige smaak een specerijenmix die elk gerecht nét dat beetje extra geeft. De mix van kruiden is vaak gemaakt van tijm, sumak, sesamzaad en oregano en komt van oorsprong uit het Midden-Oosten. Het wordt steeds populairder en dat is niet zo gek!
Wat za’atar kruiden dan zo bijzonder maakt? Dat is de veelzijdigheid. Je kan het over geroosterde groenten strooien, mengen door de olijfolie als dip voor bij brood of gebruiken als strooisel over vlees, vis of halloumi. Ook doet een snufje za’atar het heel goed over avocado toast.
Er zijn allerlei recepten waar je za’atar in kunt gebruiken. Het belangrijkste: het draait allemaal om de balans. Probeer bijvoorbeeld eens geroosterde bloemkool met za’atar en yoghurt of ga voor naanbrood met za’atar en feta. Of ga voor deze gegrilde aubergine met tahin en za’atar. Ook lekker: onze za’atar springrolls met labneh. Knapperige springrolls gevuld met romige feta en zoet-hartige gedroogde tomaat. De zelfgemaakte za’atar labneh maakt het gerecht helemaal compleet. Recepten met kip en zalm zijn ook de perfecte basis om deze kruidenmix bij te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan malse kip uit de oven met za’atar. Een echte aanrader! Je hoeft helemaal niet zoveel van de kruiden toe te voegen, want de smaak springt er al snel bovenuit. Of je nu een doordeweekse maaltijd wat extra’s wil geven of indruk wil maken met een Midden-Ooster diner, met za’atar maak je van elk gerecht een klein feestje.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment