Boboti Met Wilde Rijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Boboti met wilde rijst

Boboti is een van de meest bekende gerechten van Zuid-Afrika. In dit recept worden geen pakjes en zakjes gebruikt. Dat is helemaal niet duur, want dit mooie gerecht staat voor een klein bedrag op tafel. Een echte budget boboti dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept boboti met wilde rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de rozijnen in een klein bakje met water.
2
Maak de ui en knoflook schoon en snipper fijn. Verwarm een grote pan met de zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook in 2 min. aan. Voeg het gehakt en de kerrie toe en laat dit 4 min. meebakken.
3
Snijd de appel in blokjes van 1,5 cm. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze samen met de appelblokjes toe aan het gehaktmengsel. Voeg de abrikozenjam en crème fraîche toe en roer het geheel goed door elkaar.
4
Schep het geheel in een ovenschaal. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Klop een ei los in een aparte kom. Meng de kurkuma en melk door het ei en giet het geheel over het gehaktmengsel. Leg de blaadjes laurier erop.
5
Bak de boboti 25 tot 30 min. in de oven, tot het een mooie goudbruine korst heeft. Kook ondertussen de wilde rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
6
Haal de boboti uit de oven en laat deze 5 min. staan voordat het wordt aangesneden. Serveer de boboti samen met de wilde rijst.

Oorsprong boboti

Zoals gezegd is boboti het meest bekende gerecht van Zuid-Afrika. De oorsprong is niet helemaal met zekerheid vast te stellen, maar het gerecht is waarschijnlijk afkomstig van de VOC in Batavia. Het lijkt erop dat boboti is afgeleid van het Indonesische gerecht bobotok, maar uiteindelijk is meegenomen naar de Kaap.

Wat is boboti?

Wat is boboti voor gerecht en wat zit erin? Het is een ovenschotel die bestaat uit gehakt, rozijnen en verschillende specerijen met daar overheen een eimengsel.

Wat is wilde rijst?

Boboti wordt vaak geserveerd in combinatie met rijst. In dit recept gebruiken we wilde rijst. Wat wilde rijst is? Anders dan de naam doet vermoeden valt wilde rijst onder de grassen. De structuur en vorm komen overeen met gewone rijst en de smaak van wilde rijst is nootachtig.

Hoe bereid je wilde rijst?

Wilde rijst bereiden is niet moeilijk, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Het koken van wilde rijst duurt namelijk een stuk langer dan het koken van bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Kook de rijst 40 – 45 minuten om tot een goede garing te komen.

Meer ovengerechten

Boboti is een heerlijk ovengerecht met gehakt, kerrie, en appel. Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere ovengerechten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze receptenpagina vind je namelijk meer dan 100 recepten voor ovengerechten. Neem eens een kijkje en laat je verrassen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via