Boboti is een van de meest bekende gerechten van Zuid-Afrika. In dit recept worden geen pakjes en zakjes gebruikt. Dat is helemaal niet duur, want dit mooie gerecht staat voor een klein bedrag op tafel. Een echte budget boboti dus!
Zoals gezegd is boboti het meest bekende gerecht van Zuid-Afrika. De oorsprong is niet helemaal met zekerheid vast te stellen, maar het gerecht is waarschijnlijk afkomstig van de VOC in Batavia. Het lijkt erop dat boboti is afgeleid van het Indonesische gerecht bobotok, maar uiteindelijk is meegenomen naar de Kaap.
Wat is boboti voor gerecht en wat zit erin? Het is een ovenschotel die bestaat uit gehakt, rozijnen en verschillende specerijen met daar overheen een eimengsel.
Boboti wordt vaak geserveerd in combinatie met rijst. In dit recept gebruiken we wilde rijst. Wat wilde rijst is? Anders dan de naam doet vermoeden valt wilde rijst onder de grassen. De structuur en vorm komen overeen met gewone rijst en de smaak van wilde rijst is nootachtig.
Wilde rijst bereiden is niet moeilijk, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Het koken van wilde rijst duurt namelijk een stuk langer dan het koken van bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Kook de rijst 40 – 45 minuten om tot een goede garing te komen.
Boboti is een heerlijk ovengerecht met gehakt, kerrie, en appel. Wil je meer inspiratie opdoen voor lekkere ovengerechten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op onze receptenpagina vind je namelijk meer dan 100 recepten voor ovengerechten. Neem eens een kijkje en laat je verrassen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment