Broodje Kebab
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje kebab

Je kent het vast wel: het broodje kebab als snelle hap of als comfort food na een avondje stappen. Wist je dat je dit overheerlijke broodje ook heel gemakkelijk thuis maakt? Met dit recept zet jij in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Lekker voor het avondeten, maar ook voor een heerlijke lunch in het weekend!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broodje kebab

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bereid de Turkse broden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit de roomboter in een pan op middelhoog vuur en voeg het vlees aan toe. Breng op smaak met wat peper en zout en schroei rondom dicht. Voeg de kebabkruiden samen met het water toe en bak gaar.
3
Pel en snijd de rode ui in ringen en snijd de komkommer en tomaten in blokjes.
4
Snijd de Turkse broden open en vul met de rode ui, komkommer, tomaat, kebab en ijsbergsla. Top af met de knoflooksaus en sambal.

Smaakvolle gerechten uit de Turkse keuken

De Turkse keuken bestaat uit tal van smaakvolle gerechten, waarvan veel gerechten beïnvloed zijn door verschillende culturen. Dat zorgt ervoor dat je qua smaken in de Turkse keuken van alles terugvindt! Er wordt veel gebruik gemaakt van groenten als tomaat, aubergine, paprika en komkommer. Ook wordt in de Turkse keuken veel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen én van zuivelproducten zoals yoghurt en feta. Kortom: de Turkse keuken is een keuken die je zéker wilt ontdekken! Daarom zetten wij hieronder een aantal smakelijke recepten op een rijtje, waarmee jij vandaag nog zelf aan de slag kan gaan thuis.

Een klassiek Turks gerecht is lahmacun, ook wel Turkse pizza genoemd. Het bestaat uit een dun, knapperig platbrood dat wordt belegd met een mengsel van gehakt, fijngehakte tomaten, ui, paprika, peterselie en verschillende smaakmakers. Het platbrood wordt vervolgens gebakken in de oven en belegd met plakjes tomaat en komkommer. Deze lahmacun beleggen we daarnaast met kip kebab.

Gek op shoarma? Maak eens dit broodje shoarma met lamsvlees! Zo’n broodje smaakt veel beter wanneer je het zelf maakt dan wanneer je het afhaalt in de stad. Naast shoarma beleg je het met zelfgemaakte tzatziki en ingelegde zoetzure rode uien. Dat wordt smullen!

Ook lekker: Turkse pizza wraps. Bak het rundergehakt met shoarmakruiden, voeg de tomaat en maïs toe en beleg de Turkse pizza wraps hiermee. Maak het geheel compleet met sla en knoflooksaus en het genieten kan beginnen. Een snelle maaltijd, daar houden we van!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via