Je kent het vast wel: het broodje kebab als snelle hap of als comfort food na een avondje stappen. Wist je dat je dit overheerlijke broodje ook heel gemakkelijk thuis maakt? Met dit recept zet jij in 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel. Lekker voor het avondeten, maar ook voor een heerlijke lunch in het weekend!
De Turkse keuken bestaat uit tal van smaakvolle gerechten, waarvan veel gerechten beïnvloed zijn door verschillende culturen. Dat zorgt ervoor dat je qua smaken in de Turkse keuken van alles terugvindt! Er wordt veel gebruik gemaakt van groenten als tomaat, aubergine, paprika en komkommer. Ook wordt in de Turkse keuken veel gebruik gemaakt van kruiden en specerijen én van zuivelproducten zoals yoghurt en feta. Kortom: de Turkse keuken is een keuken die je zéker wilt ontdekken! Daarom zetten wij hieronder een aantal smakelijke recepten op een rijtje, waarmee jij vandaag nog zelf aan de slag kan gaan thuis.
Een klassiek Turks gerecht is lahmacun, ook wel Turkse pizza genoemd. Het bestaat uit een dun, knapperig platbrood dat wordt belegd met een mengsel van gehakt, fijngehakte tomaten, ui, paprika, peterselie en verschillende smaakmakers. Het platbrood wordt vervolgens gebakken in de oven en belegd met plakjes tomaat en komkommer. Deze lahmacun beleggen we daarnaast met kip kebab.
Gek op shoarma? Maak eens dit broodje shoarma met lamsvlees! Zo’n broodje smaakt veel beter wanneer je het zelf maakt dan wanneer je het afhaalt in de stad. Naast shoarma beleg je het met zelfgemaakte tzatziki en ingelegde zoetzure rode uien. Dat wordt smullen!
Ook lekker: Turkse pizza wraps. Bak het rundergehakt met shoarmakruiden, voeg de tomaat en maïs toe en beleg de Turkse pizza wraps hiermee. Maak het geheel compleet met sla en knoflooksaus en het genieten kan beginnen. Een snelle maaltijd, daar houden we van!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment