broodje shoarma met lamsvlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
45 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Broodje shoarma met lamsvlees

Soms heb je van die dagen dat je zin hebt in iets lekkers, zoals een broodje shoarma. Zelf shoarma maken met lamsvlees is zoveel lekkerder dan bestellen. In dit recept gaan we aan de slag met lamsvlees shoarma, gebakken in verschillende kruiden, afgetopt met zelfgemaakte tzatziki en afgemaakt met ingelegde zoetzure rode uien. Als dat geen avondje smullen wordt!

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Chefke Luc

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept broodje shoarma met lamsvlees

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Breng het water met de rode wijnazijn, suiker, venkelzaad en een snufje aan de kook. Pel en snijd de rode ui in halve ringen en voeg toe in de weckpot. Als het zoetzure mengsel kookt, zet je het vuur uit en voeg je het mengsel toe aan de ui in de pot. Laat afkoelen.
2
Snijd ondertussen de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Rasp het vruchtvlees en de schil van de komkommer en doe in een zeef met flink wat zout. Laat even staan en knijp er af en toe in om al het vocht uit de komkommer te krijgen.
3
Hak de dille fijn. Pel en hak de knoflook fijn. Rasp de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng in een kom de Griekse yoghurt, dille, knoflook, limoenrasp en de uitgelekte rasp van de komkommer. Breng op smaak met peper en zout.
4
Bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Meng de lamsshoarma met het komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en chili flakes en bak in 10 min. gaar.
6
Snijd de pitabroodjes open en vul met het shoarmavlees. Verdeel de zelfgemaakte tzatziki erover en garneer met de zoetzure uien.

Ultiem genieten van een broodje shoarma

Shoarma, een culinair genot dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, heeft zich over de hele wereld verspreid en is uitgegroeid tot een geliefd gerecht bij mensen van alle nationaliteiten. Deze heerlijke kebabvariant biedt een perfecte balans tussen mals vlees, aromatische kruiden en verrukkelijke sauzen.

Shoarma, wiens naam is afgeleid van het Turkse woord ‘çevirme’, wat ‘draaien’ betekent, heeft zijn wortels in het Midden-Oosten, met name in landen als Turkije, Libanon en Syrië. De basis van shoarma is mager vlees, zoals lam, kip, rundvlees of kalkoen, dat in dunne plakjes wordt gesneden en gemarineerd in een mengsel van kruiden, knoflook en specerijen. Vervolgens wordt het vlees op een verticale grill gestapeld en langzaam geroosterd terwijl het draait, waardoor het sappig en vol van smaak wordt.

Een wereld van smaakvariaties

Elke regio heeft zijn eigen unieke draai gegeven aan shoarma. In Griekenland staat het bekend als gyros en wordt het vaak geserveerd met tzatziki-saus en fetakaas. In Mexico wordt het als taco’s gepresenteerd met pittige salsa’s. In Israël vind je shoarma met tahin saus en ingelegde groenten, terwijl in Nederland en België frietjes vaak als bijgerecht worden geserveerd. De variaties zijn eindeloos. Kies jij voor shoarma van kip, plantaardige oesterzwamshoarma of toch voor een klassieker met lamsvlees?

De sauzen die bij shoarma worden geserveerd, spelen ook een cruciale rol in het smaakpalet. Van knoflooksaus tot pikante chilisaus, de keuze aan sauzen kan het gerecht naar een hoger niveau tillen.

Meer inspiratie

Op onze lekkere recepten pagina kan je meer inspiratie vinden voor lekkere hoofdgerechten, kleine hapjes of heerlijke toetjes. Kies jouw favoriete recepten uit!

Het gebruik van een slowcooker

Met een slowcooker wordt je een handje geholpen tijdens het bereiden van gerechten. Door het langzaam garen wordt het vlees extra mals en kruiding van smaak. Ontdek de mogelijkheden van alle slowcooker recepten op de pagina!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via