Burrata Met Crispy Chili Chorizo1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Burrata met crispy chili chorizo

Wil jij de tafelgasten verrassen met een voorgerecht vol diverse smaken? Ga voor burrata met crispy chili chorizo. Romige burrata wordt gecombineerd met pittige, knapperige chorizo. Heerlijk om geroosterd stokbrood in te dippen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Burrata met crispy chili chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo krokant voor 5 min. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2
Voeg de olijfolie toe aan het achtergebleven chorizovet en verwarm opnieuw. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg de knoflook toe aan de pan en frituur tot goudbruin in 3 min. Haal de knoflook uit de pan en laat uitlekken.
3
Zet het vuur laag en voeg de chilivlokken, sesamzaadjes, gerookte paprikapoeder, bruine suiker en zeezout toe aan de olie. Roer goed door en verwarm kort voor 1 min. Voeg de gebakken chorizo en knoflook toe aan de olie en roer alles goed door.
4
Leg de burrata op een schaal en verdeel het warme chorizo-mengsel erover. Hak de bieslook klein. Drizzle de honing over de burrata en garneer met bieslook. Snijd het geroosterde stokbrood in plakjes en serveer bij de burrata.

Aan de slag met romige burrata

Eén van onze favoriete kazen op dit moment is de burrata: een romige, zachte kaas die je kan verwerken in tal van gerechten. Vooral in de Italiaanse keuken zijn ze dol op burrata. Zo gebruiken ze het als topping voor pasta recepten of pizza recepten, of voegen ze het toe aan soep recepten voor een romige touch. Ben jij ook fan van burrata, maar weet je niet goed hoe je dit kan verwerken? Wij hebben wel wat heerlijke recepten voor je die je kan proberen!

Zo is deze burrata met crispy chili chorizo een van onze nieuwe favoriete recepten. De chorizo bak je met knoflook in een mengsel van chilivlokken, witte sesamzaadjes, gerookte paprikapoeder, bruine basterdsuiker en zeezout, wat ervoor zorgt dat de knapperige chorizo ontzettend smaakvol wordt. Dit mengsel serveer je over de bollen burrata en maak je compleet met geroosterd stokbrood. Een andere manier om burrata te gebruiken, is door het te combineren met gepofte asperges. Dit simpele gerecht barst van de diverse smaken! De gepofte witte asperges en frisse cherrytomaten zijn samen met de romige burrata en zelfgemaakte pesto de perfecte combinatie tussen romig en fris. Lekker als voor- of tussengerecht, maar ook zeker te serveren als bijgerecht.

Staat er een borrel op de planning? Probeer dan naast de burrata met crispy chili chorizo ook eens een burrata board. De naam zegt het al: een grote borrelplank vol burrata. Je maakt de plank mooi op met andere ingrediënten als frisse tomaten, sappige aardbeien, zoute prosciutto en verse basilicum. Het resultaat? Een prachtige borrelplank waar je iedereen mee gaat verrassen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?