Wil jij de tafelgasten verrassen met een voorgerecht vol diverse smaken? Ga voor burrata met crispy chili chorizo. Romige burrata wordt gecombineerd met pittige, knapperige chorizo. Heerlijk om geroosterd stokbrood in te dippen!
Eén van onze favoriete kazen op dit moment is de burrata: een romige, zachte kaas die je kan verwerken in tal van gerechten. Vooral in de Italiaanse keuken zijn ze dol op burrata. Zo gebruiken ze het als topping voor pasta recepten of pizza recepten, of voegen ze het toe aan soep recepten voor een romige touch. Ben jij ook fan van burrata, maar weet je niet goed hoe je dit kan verwerken? Wij hebben wel wat heerlijke recepten voor je die je kan proberen!
Zo is deze burrata met crispy chili chorizo een van onze nieuwe favoriete recepten. De chorizo bak je met knoflook in een mengsel van chilivlokken, witte sesamzaadjes, gerookte paprikapoeder, bruine basterdsuiker en zeezout, wat ervoor zorgt dat de knapperige chorizo ontzettend smaakvol wordt. Dit mengsel serveer je over de bollen burrata en maak je compleet met geroosterd stokbrood. Een andere manier om burrata te gebruiken, is door het te combineren met gepofte asperges. Dit simpele gerecht barst van de diverse smaken! De gepofte witte asperges en frisse cherrytomaten zijn samen met de romige burrata en zelfgemaakte pesto de perfecte combinatie tussen romig en fris. Lekker als voor- of tussengerecht, maar ook zeker te serveren als bijgerecht.
Staat er een borrel op de planning? Probeer dan naast de burrata met crispy chili chorizo ook eens een burrata board. De naam zegt het al: een grote borrelplank vol burrata. Je maakt de plank mooi op met andere ingrediënten als frisse tomaten, sappige aardbeien, zoute prosciutto en verse basilicum. Het resultaat? Een prachtige borrelplank waar je iedereen mee gaat verrassen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment