Wat is het eerste waar jij aan denkt bij Italiaans eten? Waarschijnlijk pizza, heerlijke tiramisu en natuurlijk pasta! Wist je dat er wel meer dan 700 verschillende pastasoorten zijn? Dit betekent dus dat er genoeg te variëren valt. Naast de pasta vorm kun je ook eindeloos blijven variëren in de vulling van de gerechten. Iedereen lust daarom wel minimaal één soort pasta. Lees verder voor nieuwe pasta inspiratie in alle soorten en maten, van heerlijke goed gevulde pasta recepten tot net zo lekkere slanke pasta recepten. Bekijk hier deze heerlijke pasta met zalm.
Zin in een Italiaans getint avondje, maar niet veel tijd (of zin) om uitgebreid te kokkerellen? Maak een van onze makkelijke recepten met pasta! Er zijn eindeloos veel makkelijke pasta recepten, voor ieder wat wils. Ga je voor de klassieke Lasagne bolognese? Of ben je misschien wel benieuwd naar onze vegetarische topper Truffelravioli in romige botersaus? Deze en nog veel meer andere makkelijke recepten met pasta zijn te vinden op onze website.
De eerste stap en zeker niet onbelangrijk: het koken van de pasta. Maar hoe doe je dit? Pasta kook je in een grote pan, met veel water en zout naar smaak. Volgens de Italianen moet pasta zwemmen in zout, dus ben niet te voorzichtig hiermee. Tijdens het koken kan pasta wel twee keer het eigen gewicht water opzuigen, dus het is erg belangrijk dat de pan groot genoeg is. Blijf ook genoeg roeren in de pan om plakkende pasta te voorkomen!
De kooktijd van pasta verschilt per soort. Zo kook je penne ongeveer 10 minuten, maar tagliatelle daarentegen slechts 5 minuten. Het is daarbij wel belangrijk dat je van te voren weet hoe je de pasta gekookt wil hebben. Al dente? Of liever iets zachter? Proef tussendoor of de pasta de gewenste gaarheid heeft. Pas je kooktijd daarop aan en gebruik de kooktijd op de verpakking als richtlijn.
Ga jij vanavond aan de slag met een lekker pastagerecht? Houd dan voor volwassenen ongeveer 100 tot 125 gram ongekookte, gedroogde pasta per persoon aan. Dit zijn ongeveer 4 tot 5 opscheplepels gekookte pasta. Dit geldt voor mannen en vrouwen met een leeftijd van 19 tot 50 jaar. Voor de kleine eters als mensen boven de 50 jaar of jonge kinderen kun je uitgaan van 80 gram ongekookte, gedroogde pasta per persoon.
Met meer dan 700 verschillende soorten pasta is het misschien wel hét ingrediënt met de meeste variatie. Naast de verschillende vormen heb je ook verschillende soorten deeg en verschillende diktes. Denk bijvoorbeeld aan wel of geen volkoren pasta, normale of gekleurde pasta, dikke pasta of dunne pasta en ga zo maar door. Is jouw favoriete pasta soort pappardelle? Maak dan eens ons ‘ricette pasta’ Pappardelle in limoncello roomsaus, met de lekkere lange en dikke pasta linten van Toscaanse afkomst. Een andere favoriet van ons onder de pasta recepten is deze Gnocchi met dillepesto en kabeljauw, een pasta soort gemaakt van aardappelen en meel.
De ingrediënten van pasta zijn net zo uiteenlopend als de pasta soorten. Zo bestaat de traditionele Pasta carbonara voornamelijk uit ei, Parmezaanse kaas en spekjes. Maar deze Pastasalade bijvoorbeeld bestaat weer uit geheel andere ingrediënten, namelijk erwtjes en prosciutto. Door de talloze mogelijkheden zijn wij groot fan van pasta!
Ga voor een koude pasta salade! De combinatie van salade en pasta is perfect voor een voedzame maaltijd. Door het toevoegen van jouw favoriete ingrediënten maak je de salade helemaal naar jouw smaak. Zo zijn er onwijs veel verschillende pasta salades mogelijk. Ga jij voor een pasta salade met kip of kies jij voor een pasta salade met tonijn? Voor extra smaak kiezen we in de pasta tonijn salade voor tonijn tataki! Een andere favoriet die niet kan ontbreken in jouw weekmenu is de pasta pesto salade. Binnen een aantal stappen kun je al een lekkere pasta salade maken!
Iedereen is dol op romige gerechten, toch? Pasta carbonara is misschien wel één van de bekendste romige gerechten die er bestaan! De eieren en de Parmezaanse kaas zorgen voor een heerlijke, romige smaak en de spekreepjes voegen een zoutje toe. Bestel hier jouw kookpannen om de spaghetti in te koken. Bestrooi de pasta carbonara vervolgens met lekker veel peper en garneer met krulpeterselie. Wedden dat jij gaat genieten van dit bordje comfort food?
Gerechten met pasta zijn zo gezond als je ze zelf maakt. Wij hebben een aantal gezonde recepten met pasta op een rij gezet. Zin in kip? Probeer een van onze gezonde recepten met kip en pasta, zoals Volkoren penne met kip en spinazie of de pasta alfredo Als je meer zin hebt in gehakt is dat geen probleem, want er zijn ook veel gezonde pasta recepten met gehakt. Maak eens onze Rigatoni pasta met chorizo en gehakt. Vervang de rigatone pasta met de volkoren variant voor een nóg verantwoordere keuze. Ook voor de kids hebben wij een heerlijk verantwoord recept klaarstaan, namelijk deze Kidsproof volkoren pastasalade!
Een van de meest geliefde pasta is de pasta pesto. Dit heerlijke Italiaanse gerecht bestaat uit pasta, basilicumpesto en wordt vaak extra op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Wil je graag wat extra koolhydraten toevoegen ga dan voor een pasta pesto met kip. Heb je zin in een koud gerecht? Dan kun je ook kiezen voor een lekkere pasta pesto salade. Wil je pasta pesto maken? Kijk dan verder voor heerlijke recept inspiratie!
De naam zegt het al: pasta alla norma is een simpele pasta gemaakt met ingrediënten die typerend zijn voor het Italiaanse eiland Sicilië. Een combinatie van eenvoudige en smaakvolle ingrediënten toveren we om tot een heerlijke maaltijd! Op zoek naar een pasta met een pittige randje? Kies dan voor de pasta arrabiata met pangasiusfilet.
Altijd al zelf pasta willen maken? Het lijkt een stuk moeilijker dan het is! Met onze recepten om zelf pasta te maken tover je in een handomdraai de lekkerste pastarecepten op tafel. Met deeg wat je helemaal zelf hebt gemaakt, hoe leuk is dat? Pastadeeg maken is het makkelijkst met een echte pastamachine en goede pasta rollers. Verwen jezelf, je gezin of je gasten met heerlijke, zelfgemaakte pasta.
Het makkelijke aan een pasta is dat er genoeg vegetarische varianten mogelijk zijn! Kies uit een van de vegetarische pasta’s of vervang het vlees of vis uit een recept voor een ander ingrediënt. Maak bijvoorbeeld een pasta met spinazie of met asperges. Een favoriete pasta onder de vegetarische varianten is een pasta met champignons! In dit gerecht gebruiken we witte champignongs, kastanjechampignons en oesterzwammen. Perfect voor de champignon liefhebbers!
Op zoek naar lekkere pasta recepten? Op Eatertainment vind je meer dan genoeg keuze! Simpele pasta gerechten zijn ideaal voor iedere dag. Een van de meest simpele en geliefde pasta gerechten is pasta aglio e olio. Een lekkere pasta met knoflook, olijfolie en chili vlokken. In ons recept serveren we er kabeljauw met notenkorst bij, maar hiermee kan je natuurlijk variëren. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Pistache liefhebbers opgelet! Deze pasta met burrata, pistache en serranoham moet je proberen. De zoete en nootachtige smaak gaat perfect samen met de zoute serranoham. Natuurlijk kan je de pistache pesto in de winkel kopen, maar je kan pistache pasta ook gemakkelijk zelf maken. Zo maak je de pasta nog lekkerder!
Er zijn talloze snelle pasta recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Denk aan pasta met tomatensaus en basilicum, pasta met roomsaus of pasta met tonijn. Wil je graag een vegetarische optie? Ga dan voor een lekkere pasta met geroosterde groenten of pasta met pesto, rucola en tomaatjes. Met deze snelle en leuke pasta recepten hoef je nooit meer lang in de keuken te staan!
De pasta saus is misschien wel een van de belangrijkste ingrediënten van een pasta! Het brengt je pasta op smaak en laat de andere ingrediënten tot zijn recht komen. Er zijn onwijs veel smaken mogelijk, pasta met een saus gemaakt van boursin, pasta bolognese saus gemaakt van tomatensaus of een pasta witte saus. Zo maak van van kook room en Parmezaanse kaas een heerlijke romige pasta met witte saus of maak met pompoen en raviolie een rode pesto pasta.
Pasta, wij zijn er dol op! Vooral in combinatie met vis, zo heb je een garnalen pasta of een pasta tonijn. Proef bijvoorbeeld de pittige pasta met garnalen. Maar wat dacht je van de combinatie van pasta met zalm? Die smaakcombinatie is echt verrukkelijk voor de visliefhebbers. Maak bijvoorbeeld de pasta salmone e limone. Deze smaakvolle pasta staat ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. Of kies voor de romige pasta met zalm en doperwten. De perfecte avondmaaltijd voor wanneer je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Met de spaghetti vongole geniet je meermaals van een variatie aan pasta met vis.
Pastagerechten zijn ook te maken in een heerlijke ovenschotel. Het fijne aan een ovenschotel is dat het meestal erg makkelijk te maken is en je vervolgens alleen nog maar hoeft te wachten zodra het in de oven wordt bereid. De gegratineerde pastaschotel met witlof is een echte aanrader. Deze pasta is heel gemakkelijk te maken met de restjes die je nog hebt liggen. Heb je zin in een combinatie met vlees? Ga dan voor de pasta ovenschotel met broccoli en gehaktballetjes. Je kunt het gehakt bijvoorbeeld ook vervangen voor kip. Voor welk recept kies jij?
Te veel pasta gemaakt? Dat hoeft geen probleem te zijn, want je kunt pasta later weer opwarmen. Voor het lekkerste resultaat kun je het beste de saus opnieuw opwarmen en de pasta vers koken. Je kunt de pasta ook in zijn geheel opwarmen, maar zorg er dan voor dat alvorens de pasta de koelkast ingaat je er een paar druppels olijfolie doorheen roert. Op deze manier heb je de minste kans op plakkende pasta!
Gekookte pasta is tot twee dagen te bewaren in een goed afgesloten bak in de koelkast. Ook pasta met saus kun je tot twee dagen gekoeld bewaren. Een pasta met saus opwarmen doe je voor het beste resultaat in de pan met een scheutje water, op middelhoge temperatuur. Zo behoud je de heerlijke romige structuur van de pasta.
Er zijn verschillende heerlijke opties om te serveren bij pasta. Denk aan klassieke sauzen zoals tomatensaus, bolognesesaus of pesto. Je kunt ook kiezen om gegrilde groenten erbij te serveren of Parmezaanse kaas, knapperig brood of een frisse salade.
Bij pasta passen verschillende soorten wijn, afhankelijk van de saus en de ingrediënten. Over het algemeen gaan lichte witte wijnen zoals Pinot Grigio samen met witte sauzen, terwijl medium rode wijnen zoals Merlot of Chianti goed passen bij rode sauzen en vleesgerechten. Experimenteer zelf!
Met een basis van knoflook, ui, olijfolie, chilivlokken, room en tagliatelle zet je een ontzettend smaakvol gerecht op tafel! Pasta met garnalen is een romige pasta die je eenvoudig maakt. Voeg hier nog wat extra ingrediënten als spinazie en Parmezaanse kaas en het genieten kan beginnen.