Crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus

Een Franse klassieker: crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus. Deze overheerlijke, dunne flensjes worden vaak gegeten als nagerecht. 

Bekijk ook deze video op onze Instagram om te zien hoe we dit recept gemaakt hebben!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept crêpes suzette met sinaasappel-karamelsaus

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
1
Rasp de oranje schil van de sinaasappel en zet apart. Meng de bloem met 1 el suiker en een snufje zout. Voeg hier de melk en eieren aan toe en meng dit geheel tot een glad pannenkoekenbeslag.
2
Verwarm de roomboter in een koekenpan en bak van het beslag hele dunne pannenkoekjes. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met wat sinaasappelrasp.
3
Maak vervolgens de saus door 150 gram suiker in een steelpan te mengen met sinaasappelsap en het water. Zet de pan op hoog vuur en wacht tot al het vocht verdwenen is en een karamelsaus ontstaat. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt en serveer direct.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via