Bieten Spiesjes Met Limoen Mayonaise
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bieten spiesjes met pita en limoenmayonaise

Op zoek naar een kleurrijk en makkelijk hoofdgerecht? Dan zijn deze bieten spiesjes precies wat je zoekt. De bietjes worden gemarineerd in een kruidige mix van harissa, ketjap en honing. Daarna worden ze gegrild tot ze licht gekarameliseerd zijn. Serveer ze met een frisse limoenmayonaise en een mix van kruiden en sesamzaadjes voor extra crunch. Smaakexplosie gegarandeerd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Bieten spiesjes met pita en limoenmayonaise

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Snijd de gekookte bieten in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de harissa, ketjap manis, honing en knoflook tot een marinade. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietenplakjes door de marinade en laat 10 min. intrekken.
2
Rijg de gemarineerde bietenplakjes dakpansgewijs aan satéprikkers. Verhit een grillpan met olijfolie en gril de spiesjes 2-3 min. per kant tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
3
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap eruit. Meng de limoenrasp en -sap met de mayonaise. Hak de platte peterselie grof.
4
Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de bieten spiesjes met de limoenmayonaise. Bestrooi met sesamzaadjes, chilivlokken, za’atar en platte peterselie. Serveer met pitabroodjes.

Vegetarische recepten met bieten

Smaakt dit recept met bieten naar meer? We hebben nog veel meer lekkere, vegetarische recepten met bietjes in de aanbieding. Wat dacht je van deze rode bietensalade met peer en mozzarella? Heerlijk op een warme, zomerse dag, maar ook in een kleinere portie als voorgerecht in elk ander jaargetijde. De combinatie van bieten en peer is er eentje die altijd goed is.

Ook deze bietencarpaccio met aardappel krokant is een echt feestje op je bord. Ideaal als je een vegetarische variant van carpaccio zoekt. Deze bietencarpaccio wordt afgetopt met perzik, blauwe kaas en krokante aardappelblokjes. Je kan het recept maken als hoofdgerecht, maar in een kleinere portie kan je het ook prima opdienen als voorgerecht. Een ander lekker voorgerecht met bieten is deze zoete bietensoep met sinaasappel. Ook ideaal als snelle lunch. De combinatie van de rode bieten en de sinaasappel maken het een zoet, verfrissend soepje.

Naast dat bietjes erg lekker zijn, zijn ze ook nog eens supergezond. Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Ze bevatten onder andere vitamine C, ijzer, vezels en foliumzuur. Dit geeft allemaal een bijdrage aan een sterk immuunsysteem, een gezonde bloeddruk en een goede spijsvertering. Ook fijn: de antioxidanten in bieten helpen je lichaam bij het afvoeren van schadelijke stoffen. Recepten met bietjes zijn dus ook ideaal voor op druilerige herfst- en winterdagen.

Niet zo’n fan van bietjes? Geen nood, we hebben een hoop andere vegetarische recepten voor je. Zoals deze herfstige flammkuchen met pompoen en manchego. Knapperig, snel gemaakt en op en top smaakvol. Deze koffiebroodjes met custard zijn dan weer perfect voor bij de koffie of als zondags ontbijtje. Welk recept ga jij uitproberen?

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?