In samenwerking met:
Pompoensoep Met Zoet Pittige Tempeh
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pompoensoep met zoet-pittige tempeh

Een klassieker met een zoet-pittige twist! De pompoensoep maken we namelijk op basis van kokosmelk en serveren met sweet chili tempeh. Heerlijk romig, zoet én pittig tegelijkertijd. Top de soep af met wat koriander, kokosmelk, bosui, gebakken uitjes en chipotle en het genieten kan beginnen.

Dit soep recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pompoensoep met zoet-pittige tempeh

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en hak de ui en knoflook fijn. Verhit 2/3 van de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en 2/3 van de diced chipotle pepper 3 min. Voeg de bevroren pompoenstukjes toe en bak 5 min. mee. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en kook in 20 min. gaar.
2
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een andere pan en bak de tempeh 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander grof. Pers het sap uit de limoen.
3
Bak de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Voeg 4/5 van de kokosmelk toe aan de soep en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met het limoensap, peper en eventueel zout.
5
Verdeel de soep over de kommen en verdeel de tempeh, bosui, koriander en gebakken uitjes erover. Besprenkel met de overige kokosmelk en de overige chipotle. Snijd de naan in stukken en serveer bij de soep.

Aan de slag met pompoensoep!

Zodra het herfstseizoen begint, weten wij één ding zeker: de pompoen is weer beschikbaar! En laat je met de flespompoen nu een heerlijke, romige soep kunnen maken. Een klassieker die wij maar al te graag maken. Je kan gaan voor een basisrecept met flespompoen, crème fraîche of room en een bouillon, maar je kan ook een heerlijke variant hierop bereiden. Zo geven we in dit reept de pompoensoep een Aziatische twist door kokosmelk te gebruiken als romige touch en de soep te serveren met een zoet-pittige tempeh voor wat spice. Deze pompoensoep met hete kip is een ander voorbeeld van een lekkere pompoensoep met een spicy twist. Dit komt door de toevoeging van hete kip en chiliflakes. Met deze soep gaat je zeker opwarmen op een frisse dag.

Wil je een wat dikkere soep maken? Ga dan voor deze pompoensoep met peterselieroom en knoflookcroutons. We brengen de soep op smaak met warme specerijen als komijn en kaneel. Zowel de pompoensoep als de peterselieroom en knoflookcroutons kan je tot 2 dagen van tevoren maken, ideaal voor wanneer je even geen tijd hebt om te koken, maar toch wat lekkers wilt eten. Een andere lekkere maaltijdsoep is deze pompoensoep met zoete aardappel. Door de combinatie van pompoen en zoete aardappel wordt het een goedgevulde soep. Maak de soep compleet met een vleugje kokosmelk, kruiden als bieslook en kerriepoeder en geraspte oude kaas.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via