In samenwerking met:
Traybake Van Peer, Varkensfilet En Knolselderij
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Traybake met peer, varkensfilet en knolselderij

Kook jij wel eens met fruit? Fruit kan zorgen voor een zoete, sappige twist aan je favoriete gerechten. Zo gaan we in deze traybake voor een combinatie van mals varkensfilet, lekkere knolselderij en frisse peer.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Traybake met peer, varkensfilet en knolselderij

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de rode ui in 6 partjes. Schil de knolselderij, snijd in plakken en vervolgens in repen van 1 cm breed. Snijd elke peer in 6 partjes en verwijder het klokhuis. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
2
Verdeel de ui, knolselderij en peer over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ¾ van de olijfolie, tijm, peper en eventueel zout. Bak 20 min. in de oven.
3
Pel en snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de mosterd met de honing, knoflook, paprikapoeder, overige olijfolie, peper en eventueel zout. Besmeer de filetlapjes met de marinade.
4
Schep na 20 min. de groenten om en leg de filetlapjes bij de groenten. Bak 7-10 min. tot de filetlapjes gaar zijn. Schep na 20 min. de groenten om en leg de filetlapjes bij de groenten. Bak 7-10 min. tot de filetlapjes gaar zijn.

Tip: dit recept is ook erg lekker met selderij of peterselie.

Aan de slag met peer

Wanneer de herfst start, start ook het seizoen van de peer. In de maanden september, oktober en november zijn peren op hun best. Met een volle smaak en sappige structuur is de peer lekker als tussendoortje, maar ook heerlijk om te verwerken in tal van gerechten. Van lekkere baksels tot goedgevulde salade recepten, laat je inspireren en ga aan de slag met peren.

Eén van onze favoriete recepten met peer in de hoofdrol is deze galette met peer en gorgonzola. De zoete peer gecombineerd met de scherpe gorgonzola, een drizzle van hot honey en frisse basilicum is er eentje voor in de boeken. Het gerecht ziet er ook nog eens prachtig uit, perfect voor als je eters over de vloer hebt! Liggen de spruitjes weer op de markt? Ga dan ook zeker eens aan de slag met gebakken spruitjes met gegrilde geitenkaas. We serveren de gebakken spruitjes met pastinaak, gekaramelliseerde pecannoten, romige geitenkaas en zoete peer. Zo prikkel je alle smaakpapillen.

Liever een dessert met peren? Ga dan voor een snelle tarte tatin met peer en kaneel. We vervangen de appel door peer en dat zorgt voor een snel, maar smaakvol eindresultaat. Ook lekker: speculaas plaatkoek met amandelspijs en peer. Het is eigenlijk een gevulde speculaas, maar we toppen de bovenkant af met peer in plaats van een extra laag deeg.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via