Kook jij wel eens met fruit? Fruit kan zorgen voor een zoete, sappige twist aan je favoriete gerechten. Zo gaan we in deze traybake voor een combinatie van mals varkensfilet, lekkere knolselderij en frisse peer.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: dit recept is ook erg lekker met selderij of peterselie.
Wanneer de herfst start, start ook het seizoen van de peer. In de maanden september, oktober en november zijn peren op hun best. Met een volle smaak en sappige structuur is de peer lekker als tussendoortje, maar ook heerlijk om te verwerken in tal van gerechten. Van lekkere baksels tot goedgevulde salade recepten, laat je inspireren en ga aan de slag met peren.
Eén van onze favoriete recepten met peer in de hoofdrol is deze galette met peer en gorgonzola. De zoete peer gecombineerd met de scherpe gorgonzola, een drizzle van hot honey en frisse basilicum is er eentje voor in de boeken. Het gerecht ziet er ook nog eens prachtig uit, perfect voor als je eters over de vloer hebt! Liggen de spruitjes weer op de markt? Ga dan ook zeker eens aan de slag met gebakken spruitjes met gegrilde geitenkaas. We serveren de gebakken spruitjes met pastinaak, gekaramelliseerde pecannoten, romige geitenkaas en zoete peer. Zo prikkel je alle smaakpapillen.
Liever een dessert met peren? Ga dan voor een snelle tarte tatin met peer en kaneel. We vervangen de appel door peer en dat zorgt voor een snel, maar smaakvol eindresultaat. Ook lekker: speculaas plaatkoek met amandelspijs en peer. Het is eigenlijk een gevulde speculaas, maar we toppen de bovenkant af met peer in plaats van een extra laag deeg.
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment