Naanpizza Met Pompoen En Crispy Prosciutto
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Naanpizza met pompoen, vijgen en crispy prosciutto

Wist je dat je naan ook heel goed kan gebruiken als pizzabodem? In deze variant gaan we voor een herfstachtige twist. Denk aan zachte pompoen, frisse vijgen en crispy prosciutto. Voeg daar romige crème de brie, knapperige pistachenoten en blaadjes salie aan toe en al je smaakpapillen worden geprikkeld. En dat allemaal in 25 minuten van je tijd!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Naanpizza met pompoen, vijgen en crispy prosciutto

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Verdeel de crème de brie over de naanbroden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de vijgen in plakjes. Hak de pistachenoten grof. Verdeel de pompoenblokjes, vijgen, pistachenoten en oregano over de naanbroden. Breng op smaak met peper en zout.
2
Bak de naanpizza’s 20 min. in het midden van de oven tot de randen goudbruin zijn en de pompoen gaar is.
3
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de prosciutto in 3-4 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Verkruimel en verdeel de crispy prosciutto en salie over de naanpizza en serveer direct.

Heerlijke naanpizza’s voor een snelle maaltijd

Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel zin in wat lekkers? Ga dan voor een naanpizza! Naan kan hartstikke goed als vervanging van een pizzabodem en je maakt gelijk een pizza op maat voor 1 persoon. Je kan naanpizza ook in stukken snijden en serveren bij de borrel voor een feestelijk hapje. Om je te inspireren, zetten wij onze favoriete naanpizza’s voor je op een rijtje:

  1. Naan pizza met tonijn: op zoek naar een makkelijk recept? Dan wil je deze naan pizza met tonijn proberen! Een smaakvolle twist op de klassieke pizza en ook nog eens heerlijk van smaak.
  2. Naan met perzik en balsamico: koken met fruit? Jazeker! Op naanpizza is het heerlijk. Zo gaan wij voor een combinatie van romige buffelmozzarella, zoete perzik en wat balsamico om de smaakcombinatie compleet te maken.
  3. Naanpizza met pompoen, vijgen en crispy prosciutto: een heerlijke naanpizza voor een herfstachtige dag! Met typische herfst ingrediënten als vijgen en pompoen is deze naanpizza onwijs lekker.
  4. Naan met honing halloumi: wij zijn dol op knapperig gebakken halloumi. Voeg daar crispy chili olie en honing aan toe voor een hot honey effect, wat frisse granaatappelpitjes en het genieten kan beginnen!
  5. Naanbrood met saté: dit recept schreeuwt comfort food. Het Indiase platbrood stoppen we vol met saté gemaakt van kip, knapperige taugé, frisse komkommer en gekookte eitjes. Lekker als lunch recept, maar ook zeker goed voor een heerlijke avondmaaltijd.

 

Benieuwd naar meer naanpizza’s? Je vindt de recepten op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via