In samenwerking met:
Pasta Met Pompoen En Walnoot Knoflookkruim
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vrij van vlees

Pasta met pompoen en walnoot-knoflookkruim

Een pasta bomvol smaak! De ribbel van de mezze rigatoni zorgt ervoor dat de pastasaus goed hecht. Voeg daar pompoenblokjes, salie en een zelfgemaakte walnoot-knoflookkruim aan toe en je hebt een goddelijk pasta recept.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Pasta met pompoen en walnoot-knoflookkruim

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de pasta in 12 min. beetgaar in ruim water met zout. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd de pompoenstukjes toe.
2
Hak ondertussen de ongezouten walnoten zeer fijn (gebruik eventueel het hakmolentje van de staafmixer). Pel en snijd de knoflook fijn en snijd de salie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de walnoten en knoflook toe en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Meng de salie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
3
Giet de pasta en pompoen af, maar vang 2 el kookvocht (per 4 personen) op. Doe de pasta en pompoen terug in de pan. Meng op laag vuur de helft van de walnoten-knoflookkruim erdoor. Roer het achtergehouden pastawater en de overige olijfolie erdoor. Roer tot de pompoen een beetje uit elkaar valt en aan de pasta plakt als een saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de overige walnoten-knoflookkruim.

De lekkerste recepten met het pastasoort rigatoni

Spaghetti, fusilli, tagliatelle, lasagne: allerlei soorten pasta’s die je vast en zeker wel eens hebt gebruikt in de keuken. Ben je al bekend met rigatoni? Dit is een Italiaanse buisvormige pastasoort met rechte uiteinden en een geribbelde buitenkant. Rigatoni wordt vaak gebruikt in pasta recepten met een dikke saus, omdat de saus tussen de ribbels en in de holte blijft hangen. Ideaal om bijvoorbeeld te combineren met stoofvlees, volle groentesauzen of een romige saus.

Ga bijvoorbeeld eens voor deze creamy pumpkin spice pasta. De romige saus wordt gemaakt van pompoen, burrata, pumpkin spice kruiden en een vleugje wodka. De saus gaat goed tussen de ribbels van de rigatoni pasta zitten, waardoor elke hap gegarandeerd genieten is! Voeg daar nog krokant gebakken pancetta en romige burrata aan toe en je hebt een bordje comfort food. Ook lekker is deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. De pittige worst combineren we met ricotta als zachte tegenhanger en maken we compleet met cherrytomaten, ui en babyspinazie. Liever een vegetarisch recept? Kies dan voor pasta alla Norma. Deze typische Siciliaanse pasta maak je met een basis van aubergine en tomaten. In het originele recept wordt er rocatta salata gebruikt, een harde, zoute kaas uit Sicilië. Wij gaan voor een andere harde, zoute schapenkaas, namelijk pecorino! Benieuwd naar meer heerlijke pasta recepten met rigatoni? Je vindt ze allemaal op Eatertainment!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via