Een pasta bomvol smaak! De ribbel van de mezze rigatoni zorgt ervoor dat de pastasaus goed hecht. Voeg daar pompoenblokjes, salie en een zelfgemaakte walnoot-knoflookkruim aan toe en je hebt een goddelijk pasta recept.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Spaghetti, fusilli, tagliatelle, lasagne: allerlei soorten pasta’s die je vast en zeker wel eens hebt gebruikt in de keuken. Ben je al bekend met rigatoni? Dit is een Italiaanse buisvormige pastasoort met rechte uiteinden en een geribbelde buitenkant. Rigatoni wordt vaak gebruikt in pasta recepten met een dikke saus, omdat de saus tussen de ribbels en in de holte blijft hangen. Ideaal om bijvoorbeeld te combineren met stoofvlees, volle groentesauzen of een romige saus.
Ga bijvoorbeeld eens voor deze creamy pumpkin spice pasta. De romige saus wordt gemaakt van pompoen, burrata, pumpkin spice kruiden en een vleugje wodka. De saus gaat goed tussen de ribbels van de rigatoni pasta zitten, waardoor elke hap gegarandeerd genieten is! Voeg daar nog krokant gebakken pancetta en romige burrata aan toe en je hebt een bordje comfort food. Ook lekker is deze romige pasta met ‘nduja en ricotta. De pittige worst combineren we met ricotta als zachte tegenhanger en maken we compleet met cherrytomaten, ui en babyspinazie. Liever een vegetarisch recept? Kies dan voor pasta alla Norma. Deze typische Siciliaanse pasta maak je met een basis van aubergine en tomaten. In het originele recept wordt er rocatta salata gebruikt, een harde, zoute kaas uit Sicilië. Wij gaan voor een andere harde, zoute schapenkaas, namelijk pecorino! Benieuwd naar meer heerlijke pasta recepten met rigatoni? Je vindt ze allemaal op Eatertainment!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment