Deze bruisende cocktail met grapefruit, limoen en tequila is heerlijk verfrissend. Ideaal op een zomerse dag en bovendien zo gemaakt! De grove zoutkorrels op de rand van het glas zorgen voor een goede tegenhanger in deze zoete cocktail.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
3 personen
Ingrediënten
Recept frisse cocktail met grapefruit, limoen en tequila
Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit boven een apart glas. Meng de limoenrasp en het grove zeezout in een schaaltje dat in doorsnede breder is dan de glazen.
2
Snij halve plakjes grapfruit en zet apart. Pers de overgebleven grapefruits uit en zeef het sap. Maak de rand van het glas vochtig door er met een uitgeknepen grapefruit overheen te wrijven. Dip de rand van het glas in het grove zeezout, zodat het zeezout blijft plakken aan de rand van het glas. Herhaal dit voor de andere glazen.
3
Meng het grapefruitsap, tequila, suikersiroop en bruiswater door elkaar. Voeg ook het limoensap toe. Doe ijsklontjes in ieder glas en verdeel de cocktail over de glazen. Garneer elk glas met een half schijfje grapefruit.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment