In samenwerking met:
Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta

Dit pasta recept met Pesto Rosso, gebakken aubergine en romige ricottasaus is een heerlijke pasta die de moderne Italiaanse keuken omarmt. Dankzij de half volkoren fusilli is deze pasta ook nog eens extra voedzaam. De zachte aubergine past perfect bij de smaken van de Pesto Rosso van Grand’Italia. De romige ricottasaus maakt het geheel extra smeuïg. Een vleugje Italië bij elke hap!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook uit. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 10 min. de ui en knoflook toe en bak nog 3 min.
2
Kook ondertussen de fusilli half volkoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 min., voor een 'al dente' bite.
3
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes oregano en hak grof.
4
Houd een kopje kookvocht van het pastawater apart en giet de fusilli af.
5
Schep de fusilli, Pesto Rosso, ricotta en oregano door de aubergine. Voeg een scheutje kookvocht toe tot er een mooie ricottasaus ontstaat.
6
Verdeel de pasta over de borden. Hak de amandelen grof en verdeel over de pasta. Rasp Parmezaanse kaas erover voor een extra hartige touch.

Tip: wil je deze pasta met aubergine niet als vegetarisch recept en mis je de hartige bite van een beetje vlees? Bak dan wat kipfiletreepjes mee met de ui, knoflook en aubergine en serveer de pasta Pesto Rosso met kip!

Aan de slag met Pesto Rosso!

Groene pesto is een onmisbaar product in de keuken, maar wist je dat je ook een rode variant hebt? De Pesto Rosso van Grand’Italia is een klassieke rode pesto gemaakt van zongedroogde tomaat: vol smaak, vol Italiaanse passie. De rode pesto wordt verder verrijkt met Italiaanse kaas, olie en kruiden voor een heerlijke lichtzoete, maar hartige smaak. Het perfecte ingrediënt om je pasta in een handomdraai om te toveren tot een verrassend en smaakvol gerecht, maar ook zeker lekker als spread op een knapperige crostini, als dip voor bij stokbrood of als dressing bij een salade recept.

Heb je Pesto Rosso in huis gehaald? Maak er dan zeker deze fusilli pasta met aubergine en ricotta mee! De Pesto Rosso zorgt samen met de ricotta voor een heerlijke, romige saus. Met ui en knoflook als smaakmakers, verse kruiden als oregano en goudbruin gebakken aubergine is het zeker een aanrader om eens te maken. Een ander lekker recept om te maken is de pasta met kip en rode pesto. De rode pesto past perfect bij de ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en fusilli pasta. Verrassend, simpel maar heerlijk van smaak!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Ei
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via