Fusilli pasta Pesto Rosso met aubergine en ricotta
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snipper de ui fijn. Pel en pers de knoflook uit. Snijd de aubergine in blokjes. Verhit olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg na 10 min. de ui en knoflook toe en bak nog 3 min.
2
Kook ondertussen de fusilli half volkoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 min., voor een 'al dente' bite.
3
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes oregano en hak grof.
4
Houd een kopje kookvocht van het pastawater apart en giet de fusilli af.
5
Schep de fusilli, Pesto Rosso, ricotta en oregano door de aubergine. Voeg een scheutje kookvocht toe tot er een mooie ricottasaus ontstaat.
6
Verdeel de pasta over de borden. Hak de amandelen grof en verdeel over de pasta. Rasp Parmezaanse kaas erover voor een extra hartige touch.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.