In samenwerking met:
Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaat

Een bordje met pasta is altijd een goed idee! In dit recept gaan we voor Spaghetti Half Volkoren van Grand’Italia, gemaakt van 50% volkoren durum tarwe en 50% durum tarwe. Daarmee bevat deze pasta meer vezels dan gewone pasta. Combineer hem met broccoli voor extra vezels, vitaminen en ijzer en ga voor een smakelijke pasta!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Spaghetti Half Volkoren met broccoli en zongedroogde tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de Spaghetti Half Volkoren volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 10 min., voor een 'al dente' bite.
2
Breng ondertussen een pan met water aan de kook, voeg wat zout toe voor de smaak. Kook de broccoli beetgaar, doe in een vergiet en spoel af met koud water.
3
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de Sugocasa toe. Pluk de blaadjes van de basilicum en voeg 2/3 toe.
4
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg samen met de broccoli toe aan de pastasaus. Laat 5-10 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper.
5
Verhit ondertussen een koekenpan en rooster de amandelen lichtjes. Blijf goed schudden om verbranden te voorkomen.
6
Meng de pasta door de pastasaus en verdeel over de borden. Strooi de geschaafde amandelen over het gerecht heen. Maak af met de Parmezaanse kaas en overige basilicum.

Aan de slag met (half) volkoren pasta

Dol op pasta, maar wil je graag wat extra vezels binnenkrijgen zonder in te leveren op de smaak? Ga dan voor (half) volkoren pasta. Deze pasta van Grand’Italia wordt geproduceerd in Italië en bestaat enkel uit water en tarwe. Dit maakt de kwaliteit van de ingrediënten extra belangrijk. Zo wordt er alleen kwaliteitsgraan gebruikt, harde tarwe die ze in Italiaanse molens vermalen tot pastabloem. Zo kunnen ze de allerbeste kwaliteit garanderen en een lekkere (half) volkoren pasta maken! De pasta krijgt een donkerdere kleur, heeft een grove structuur en een stevige ‘al dente’ bite doordat ze de gehele graankorrel gebruiken. Wanneer je kiest voor de (half) volkoren pasta, krijg je een combinatie van goede vezels met de vertrouwde smaak van traditionele pasta. Genoeg redenen om vaker (half) volkoren pasta te maken!

Wanneer je je (half) volkoren pasta in huis hebt gehaald, kan je aan de slag gaan met de spaghetti Half Volkoren met broccoli, zongedroogde tomaat en een romige saus van Sugocasa Erbe. Top het geheel af met Parmezaanse kaas en basilicum en het genieten kan beginnen! Een ander lekker pasta recept met (half) volkoren pasta, is spaghetti Half Volkoren met gehaktballetjes. Een moderne versie van het Italiaanse recept voor ‘maccheroni alla polpette’. Deze fusilli met sugocasa, broccoli en paprika is ook een aanrader. Dit recept laat goed zien dat je met maar weinig ingrediënten al een smaakvolle maaltijd op tafel zet. Heerlijk én in 25 minuten gemaakt!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via