Deze mini gnocchi met burrata is pure verwennerij! De krokant gebakken gnocchi van Grand’Italia wordt omhuld door een heerlijke pistache pesto, die een nootachtige smaak geeft aan het recept. De gegrilde rode puntpaprika geeft een subtiele zoetheid, terwijl de knapperige pistachenoten een lekkere bite geven. De ster van het gerecht? De romige burrata on top, die langzaam smelt over de gnocchi en alles samenbrengt tot één geheel.
Hoewel men denkt dat gnocchi een onderdeel is van een pastarecept, is dat allesbehalve! Gnocchi wordt namelijk gemaakt van aardappelen. De Grand’Italia Mini Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 85% aardappel en 13% bloem. Daarmee zijn deze kleine aardappelknoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappelen of rijst. De bolletjes aardappel zijn luchtig van textuur, hebben een volle aardappelsmaak en staan in een handomdraai op tafel. Ideaal voor een snelle (gezins)maaltijd! Door de vorm en structuur gaat gnocchi goed met diverse pastasauzen. Zo gaan we in dit recept voor mini gnocchi met een Pesto Pomodori e Pistacchi, een pesto die zorgt voor een nootachtige smaak aan het recept. Voeg daar romige burrata en geroosterde puntpaprika aan toe en alle smaakpapillen worden geprikkeld.
Liefhebber van caprese? Verwerk het in een gnocchi recept, zoals deze gnocchi alla caprese! Deze ovenschotel maken we met klassieke Italiaanse ingrediënten. Denk aan mozzarella, tomaten en basilicum. Het makkelijke recept staat in 35 minuten op tafel en is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Ook lekker: romige gebakken gnocchi met spinazie. Met maar 8 ingrediënten tover je al het Italiaanse gerecht op tafel. Denk aan gnocchi, kruidenkaas, ui, zongedroogde tomaat en spinazie. Of wat dacht je van deze gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot? De pesto is gemaakt volgens Italiaans recept en dat proef je!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment