In samenwerking met:
Mini Gnocchi met burrata, pistache pesto en geroosterde puntpaprika
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mini Gnocchi met burrata, pistache pesto en geroosterde puntpaprika

Deze mini gnocchi met burrata is pure verwennerij! De krokant gebakken gnocchi van Grand’Italia wordt omhuld door een heerlijke pistache pesto, die een nootachtige smaak geeft aan het recept. De gegrilde rode puntpaprika geeft een subtiele zoetheid, terwijl de knapperige pistachenoten een lekkere bite geven. De ster van het gerecht? De romige burrata on top, die langzaam smelt over de gnocchi en alles samenbrengt tot één geheel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Mini Gnocchi met burrata, pistache pesto en geroosterde puntpaprika

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan (met gezouten) water aan de kook. Kook de mini gnocchi 1-2 min. en giet af.
2
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de puntpaprika reepjes 3-4 min. op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, maar nog een lichte bite hebben.
3
Voeg de voorgekookte mini gnocchi toe en bak 2-3 min. mee op middelhoog vuur.
4
Haal de pan van het vuur en voeg de Pesto Pomodori e Pistacchi toe. Meng alles goed door elkaar.
5
Verdeel de mini gnocchi met puntpaprika over de borden. Scheur de burrata en verdeel over de borden. Hak de pistachenoten grof en verdeel over de borden. Breng op smaak met peper en zout.

Geniet van de Italiaanse keuken met gnocchi

Hoewel men denkt dat gnocchi een onderdeel is van een pastarecept, is dat allesbehalve! Gnocchi wordt namelijk gemaakt van aardappelen. De Grand’Italia Mini Gnocchi di Patate wordt gemaakt van 85% aardappel en 13% bloem. Daarmee zijn deze kleine aardappelknoedels een heerlijk alternatief voor pasta, aardappelen of rijst. De bolletjes aardappel zijn luchtig van textuur, hebben een volle aardappelsmaak en staan in een handomdraai op tafel. Ideaal voor een snelle (gezins)maaltijd! Door de vorm en structuur gaat gnocchi goed met diverse pastasauzen. Zo gaan we in dit recept voor mini gnocchi met een Pesto Pomodori e Pistacchi, een pesto die zorgt voor een nootachtige smaak aan het recept. Voeg daar romige burrata en geroosterde puntpaprika aan toe en alle smaakpapillen worden geprikkeld.

Liefhebber van caprese? Verwerk het in een gnocchi recept, zoals deze gnocchi alla caprese! Deze ovenschotel maken we met klassieke Italiaanse ingrediënten. Denk aan mozzarella, tomaten en basilicum. Het makkelijke recept staat in 35 minuten op tafel en is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Ook lekker: romige gebakken gnocchi met spinazie. Met maar 8 ingrediënten tover je al het Italiaanse gerecht op tafel. Denk aan gnocchi, kruidenkaas, ui, zongedroogde tomaat en spinazie. Of wat dacht je van deze gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot? De pesto is gemaakt volgens Italiaans recept en dat proef je!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via