Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pasta met kip en rode pesto

Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats van de groene klassieker? Deze variant van zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusilli pasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pasta met kip en rode pesto

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de ricotta met de helft van de Parmiggiano Reggiano. Rasp het gele gedeelte van de schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit. Meng de rasp en het sap door het ricottamengsel.
2
Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes en snijd elk plakje in de lengte door.
3
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de rode ui en knoflook. Voeg vervolgens de gerookte kip, spinazie en het ricottamengsel toe en roer door. Voeg de pasta en de rode pesto toe en roer nogmaals goed door.
4
Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat extra rode pesto en de overige Parmiggiano Reggiano.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via