In samenwerking met:
Penne pasta Pesto alla Genovese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Penne pasta Pesto alla Genovese

Eenvoud zorgt vaak voor de beste smaken, dat bewijst deze penne pasta Pesto alla Genovese van Grand’Italia. Dit pastarecept combineert de rijke smaken van de Italiaanse keuken met een moderne twist. Dankzij de smaakvolle pesto met verse kruiden is iedere hap onweerstaanbaar lekker! Binnen 30 minuten zet je deze heerlijke maaltijd op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Penne pasta Pesto alla Genovese

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 11 minuten, voor een 'al dente' bite.
2
Snijd de kipfilet in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de courgette in plakjes. Verhit ½ van de olijfolie in een pan en bak de kipfilet, paprika en courgette goudbruin.
3
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de tros cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gril de tros cherrytomaten voor ongeveer 10 min.
4
Meng de penne met de Pesto alla Genovese. Voeg de kip, paprika, courgette en ½ van de cherrytomaten (zonder takjes) toe.
5
Verdeel de pasta pesto over de borden en garneer met de overige cherrytomaten en breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas en blaadjes gescheurde basilicum.

Tip: ben je fan van pasta pesto, maar wil je eens iets anders proberen? Vervang de Pesto alla Genovese in dit recept door de Pesto Rosso of Pesto Piccante voor een beetje extra pit. Hiermee breng je gemakkelijk variatie aan in je favoriete pasta recepten!

Romige pasta’s met Pesto alla Genovese

De Pesto alla Genovese van Grand’Italia is gemaakt op basis van het traditionele recept, Ricetta Italiana, met 100% verse duurzaam geoogste Italiaanse basilicum uit het noorden van Italië. Daardoor heeft de pesto een authentieke smaak van Italiaanse pesto, waarmee je de lekkerste pasta pesto’s op tafel zet. Bekende smaakmakers zijn bijvoorbeeld basilicum, Grana Padana DOP en pijnboompitten. Maar waar eet je nu deze heerlijke saus bij? Wij weten er wel raad mee!

Ga bijvoorbeeld voor de penne pasta Pesto alla Genovese. Gecombineerd met goudbruin gebakken stukjes kip, gegrilde cherrytomaten en knapperige courgette en paprika is dit een showtopper voor iedere avond van de week. Deze pasta pesto met tomaatjes, mozzarella en puntpaprika is nog zo’n voorbeeld van een heerlijk recept. Lekker, eenvoudig en boordevol groenten! Door penne te gebruiken krijgt de pasta pesto een moderne twist. Wil je uit je comfortzone stappen? Ga dan eens voor gnocchi met Pesto alla Genovese en walnoot! Dit recept is snel gemaakt, voedzaam en zal zeker bij iedereen in de smaak vallen. De gnocchi geeft samen met de knapperige walnoot een verrassende twist aan een pasta pesto. Welke van deze drie recepten is jouw favoriet?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?

    Gemaakt door Eatertainment

    Delen via