In samenwerking met:
Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen

Zin in een verrassende orzo recept? Ga dan eens voor deze volkoren orzo pasta met Pesto alla Genovese van Grand’Italia, zachtgebakken prei en friszoete geroosterde citroen. De verse spinazie geeft het gerecht een voedzame boost. Afgetopt met verkruimelde feta maak je het pastarecept compleet. Hartig én fris, snel én simpel, maar vol van smaak. Het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond of als lichte, maar vullende maaltijd.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de citroen in plakjes. Verhit een grillpan of koekenpan met ½ van de olijfolie en rooster de citroenplakjes 1-2 min. per kant tot ze goudbruin en licht gekaramelliseerd zijn. Laat ze even afkoelen en halveer de plakjes eventueel voor een speels effect bij het serveren.
2
Kook de volkoren orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, gedurende 8 min., voor een 'al dente' bite.
3
Was de prei en snijd in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een grote pan en bak de prei 3-4 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en bak mee totdat de spinazie geslonken is.
4
Haal de pan van het vuur en voeg de pesto toe. Giet de pasta af.
5
Voeg de pesto met spinazie en prei bij de warme orzo en meng alles goed door elkaar.
6
Verdeel de orzo pasta over borden. Verkruimel de feta eroverheen, garneer met de citroenplakjes en breng op smaak met peper en zout.

Tip: lekker om te serveren met gebakken gamba’s of en stukje witvis wanneer het geen vegetarisch recept hoeft te zijn!

Aan de slag met Orzo Volkoren

Vind jij het lekker om orzo te eten, maar wil je er een iets gezonder recept van maken? Vervang je orzo dan door Orzo Volkoren. Met dit ingrediënt van Grand’Italia voeg je de voordelen van vezels toe aan jouw pastamaaltijd! Ze gebruiken de hele graankorrel voor volkoren pasta, waardoor de voedzame vezels behouden blijven en de orzo een mooie donkere kleur, grove structuur en stevige ‘al dente’ bite krijgt. Heerlijk om te verwerken in salade recepten of als een risotto recept met een twist. In de basis is orzo niet per se volkoren, maar met de Orzo Volkoren wel! Combineer de orzo met lekker veel groenten of ga voor een vezelrijke orzotto, oftewel orzo gemaakt op risotto wijze.

Heb je Orzo Volkoren in huis gehaald? Maak er dan eens orzo met spinazie, feta, pesto en geroosterde citroen mee! De citroen karamelliseren we in olijfolie wat zorgt voor een verrassende friszoete twist. Gecombineerd met zachtgebakken prei, Pesto alle Genovese en verkruimelde feta is dit een gerecht bomvol smaken. Ook lekker: romige visschotel met volkoren orzo. De vis wordt gegaard in een roomsaus, waardoor de vis alle smaken goed opneemt. Serveer met volkoren orzo voor een voedzaam gerecht.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via