Dumplings lijken lastig te maken, maar dat valt ontzettend mee. De kleine gevulde deegpakketjes komen uit China. Ze hebben wel wat weg van de Italiaanse ravioli, maar dumplings zijn omhuld met ander deeg en anders gevuld. Onze heerlijke garnalen dumplings met zoete chilidip zijn een must op jouw rijsttafel. Dit recept is goed voor 25 dumplings.
Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.
*Gyoza vellen zijn verkrijgbaar bij de toko of speciaalzaken.
Tip: voor het vouwen van de dumplings kan je eventueel ook een dumpling vouwer gebruiken.
De stoomtijd van dumplings kan variëren afhankelijk van de grootte en de vulling van de dumplings. Over het algemeen duurt het ongeveer 8-10 minuten om dumplings te stomen. Kleine dumplings met een dunne deeglaag hebben minder tijd nodig dan grotere dumplings met een dikkere deeglaag. Als vuistregel geldt dat de dumplings klaar zijn als het deeg zacht en gaar is en de vulling goed heet is.
Dumplings zijn een veelzijdig gerecht en kunnen op verschillende manieren worden gegeten. Hier zijn een aantal populaire manieren om dumplings te serveren:
Dumplings zijn een gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in vele culturen, waaronder China, Korea, Japan, Rusland en Oost-Europa. De oorsprong van dumplings is niet precies bekend, maar wordt vaak toegeschreven aan China.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment