Garnalen dumplings met zoete chilidip
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Garnalen dumplings met zoete chilidip

Dumplings lijken lastig te maken, maar dat valt ontzettend mee. De kleine gevulde deegpakketjes komen uit China. Ze hebben wel wat weg van de Italiaanse ravioli, maar dumplings zijn omhuld met ander deeg en anders gevuld. Onze heerlijke garnalen dumplings met zoete chilidip zijn een must op jouw rijsttafel. Dit recept is goed voor 25 dumplings.

Serveer dit gerecht samen met de andere gerechtjes van onze feestelijke rijsttafel voor een compleet diner.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 stuks
Ingrediënten dumplings
Zoete chilidip
Keukenbenodigdheden

Recept garnalen dumplings met zoete chilidip

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Schil de gember en snijd zeer fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en de garnalen en selderijblad fijn. Meng dit alles met de sesamolie, zout en peper.
2
Kluts het ei en voeg de helft van het ei toe aan het garnalenmengsel.
3
Meng het resterende ei met een paar eetlepels water. Leg een gyoza vel in je hand en plaats het garnalenmengsel ter grootte van een grote knikker in het midden van het gyoza vel. Smeer een beetje van het eimengsel op de randen van het gyoza vel, vouw het in plooien dubbel en druk goed aan. Herhaal dit met de andere vellen totdat het garnalenmengsel op is.
4
Meng voor de chilidip alle ingrediënten tot een saus en besprenkel met het sesamzaad.
5
Breng water aan de kook in een pan en plaats de stoommand er bovenop (kies een formaat pan waar de stoommand goed op past). Knip wat gaatjes in een vel bakpapier zodat er lucht doorheen kan en leg het bakpapier op de bodem van de stoommand. Leg de dumplings in de stoommand en stoom voor 8 minuten.
6
Serveer de dumplings met de zoete chilidip en eventueel wat extra sojasaus en met andere gerechten van de rijsttafel.

*Gyoza vellen zijn verkrijgbaar bij de toko of speciaalzaken.

Tip: voor het vouwen van de dumplings kan je eventueel ook een dumpling vouwer gebruiken.

Hoe lang moeten dumplings stomen?

De stoomtijd van dumplings kan variëren afhankelijk van de grootte en de vulling van de dumplings. Over het algemeen duurt het ongeveer 8-10 minuten om dumplings te stomen. Kleine dumplings met een dunne deeglaag hebben minder tijd nodig dan grotere dumplings met een dikkere deeglaag. Als vuistregel geldt dat de dumplings klaar zijn als het deeg zacht en gaar is en de vulling goed heet is.

Wat eet je bij dumplings?

Dumplings zijn een veelzijdig gerecht en kunnen op verschillende manieren worden gegeten. Hier zijn een aantal populaire manieren om dumplings te serveren:

 • Sojasaus: veel mensen serveren dumplings met sojasaus om ze op smaak te brengen. Je kunt kiezen voor gewone sojasaus of voor een lichtere variant zoals tamari.
 • Chilisaus: sommige mensen geven de voorkeur aan het serveren van dumplings met een pittige chilisaus om wat extra smaak toe te voegen.
 • Rijst: dumplings kunnen worden gegeten met rijst als onderdeel van een hoofdmaaltijd.
 • Groenten: serveer dumplings met gestoomde of gebakken groenten om de maaltijd compleet te maken.
 • Soep: dumplings kunnen ook worden geserveerd in een bouillon of soep, zoals de Chinese wonton soep of de Koreaanse mandu guk.

Waar komen dumplings vandaan?

Dumplings zijn een gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in vele culturen, waaronder China, Korea, Japan, Rusland en Oost-Europa. De oorsprong van dumplings is niet precies bekend, maar wordt vaak toegeschreven aan China.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

 • Mosterd
 • Schaaldieren
 • Selderij
 • Gluten
 • Sesamzaad
 • Ei
 • Vis
 • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via