Schil de gember en snijd zeer fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en de garnalen en selderijblad fijn. Meng dit alles met de sesamolie, zout en peper.
2
Kluts het ei en voeg de helft van het ei toe aan het garnalenmengsel.
3
Meng het resterende ei met een paar eetlepels water. Leg een gyoza vel in je hand en plaats het garnalenmengsel ter grootte van een grote knikker in het midden van het gyoza vel. Smeer een beetje van het eimengsel op de randen van het gyoza vel, vouw het in plooien dubbel en druk goed aan. Herhaal dit met de andere vellen totdat het garnalenmengsel op is.
4
Meng voor de chilidip alle ingrediënten tot een saus en besprenkel met het sesamzaad.
5
Breng water aan de kook in een pan en plaats de stoommand er bovenop (kies een formaat pan waar de stoommand goed op past). Knip wat gaatjes in een vel bakpapier zodat er lucht doorheen kan en leg het bakpapier op de bodem van de stoommand. Leg de dumplings in de stoommand en stoom voor 8 minuten.
6
Serveer de dumplings met de zoete chilidip en eventueel wat extra sojasaus en met andere gerechten van de rijsttafel.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.